Raad wil meer huurwoningen voor middeninkomens

De gemeenteraad van Nieuwegein heeft donderdagavond een motie aangenomen waarin ze het college vraagt meer aandacht te geven aan de bouw van betaalbare vrije sector huurwoningen voor mensen met een middeninkomen. Dit voorstel werd ingediend door het CDA samen met D66, PvdA en ChristenUnie bij de behandeling van het nieuwe woningbouwprogramma 2030 van de gemeente Nieuwegein. Met dat programma moeten de komende jaren ruim 3000 woningen op 67 locaties door de hele stad worden gebouwd.

Middeninkomens in de knel
In de commissievergadering van vorige week gaf een inwoner aan dat er veel behoefte is aan betaalbare vrije sector huurwoningen in Nieuwegein. Het was niet de eerste keer dat dit signaal uit de stad kwam. Ook De Nederlandsche Bank heeft in een recent onderzoek naar de Nederlandse woningmarkt aangegeven dat vooral in de grote steden steeds meer mensen met middeninkomens in de knel komen bij het vinden van een betaalbare huurwoning in de vrije sector. CDA-raadslid Gerben Horst hierover: “De aanhoudende signalen van mensen met een middeninkomen maakten ons duidelijk dat we met dit woningbouwprogramma tot 2030 juist voor deze groep een extra inspanning moeten leveren.”

Naast vrije sectorhuurwoningen voor mensen met middeninkomens zijn ook in het duurdere deel van de woningmarkt meer woningen nodig in Nieuwegein, vindt het CDA. Nu wonen nog teveel mensen in een woning die te goedkoop is in verhouding met hun inkomen. Nieuwegein had in 2014 ongeveer 16% van deze zogenaamde goedkope scheefwoners. Door aan de bovenkant van de woningmarkt te gaan trekken wil het CDA de woningmarkt weer meer in beweging krijgen en zo het scheefwonen terugdringen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren