Raad verkiest zondagsrust boven werkgelegenheid

VVD betreurt het besluit van de raad om de winkeltijdenverordening niet aan te passen, waardoor ondernemers de mogelijkheid kregen zelf te beslissen open te zijn op zondag. De ondernemers zien hun omzet dalen sinds concurrenten uit omringende gemeentes op zondag hun winkels wel open mogen stellen. Dit resulteert in een afname van de werkgelegenheid.

Tijdens de raadsvergadering bracht de VVD naar voren dat de Kamer van Koophandel becijferd heeft dat openstelling een toename van de werkgelegenheid van 250 tot 400 fte zou opleveren. Omdat dit werk vaak door parttimers ingevuld wordt spreek je dan al snel over 600 tot 700 personen die aan werk geholpen kunnen worden. De grootwinkelbedrijven hadden de raad per brief laten weten bereid te zijn een inspanningsverplichting aan te gaan om werknemers aan te nemen die staan ingeschreven als werkzoekend bij het UWV. Voor de VVD is het dan ook onbegrijpelijk dat de raad het voorstel verworpen heeft.

De VVD-fractie maakt zich ook zorgen over de verhuurbaarheid van het stadscentrum. Cityplaza staat vlak voor de heropening van het verbouwde deel en de openstelling op zondag blijkt een rol te spelen bij de keuze van ondernemers om zich hier te willen vestigen. De concurrentiepositie van de Nieuwegeinse ondernemers is verslechterd sinds buurgemeente Utrecht de koopzondag heeft ingevoerd en zal alleen maar meer verslechteren nu ook IJsselstein de koopzondag mogelijk heeft gemaakt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren