Raad stemt unaniem in met vernieuwingsplan voor de Rijtuigenbuurt

Op donderdag 22 juni heeft de gemeenteraad unaniem ingestemd met het vernieuwingsplan voor de Rijtuigenbuurt. In totaal wordt er € 4.213.000,- uitgetrokken om de vernieuwing te kunnen bekostigen. Het vernieuwingsplan is het resultaat van een intensief buurtparticipatieproces met 127 bewoners en maatschappelijke organisaties uit de buurt. De belangrijkste onderwerpen voor de buurt zijn het groen in de straat, de herinrichting van de parkeerpleinen en het vernieuwen van de woonstraten.

Start van de uitvoering
Nu het plan is goedgekeurd kan een start worden gemaakt met de realisatie van een toegankelijke, leefbare en klimaat en- en toekomst bestendige buurt. Eind dit najaar zal worden gestart met de uitvoering van het vernieuwingsplan. Ook tijdens de uitvoering willen de gemeente en de aannemer graag met bewoners blijven samenwerken. Na de zomer wordt een start gemaakt om samen met kinderen en ouders de speelplekken in hun buurt verder te ontwerpen.

Nieuwe samenwerking
Een betere buurt bestaat uit meer dan een vernieuwde buitenruimte. Het vraagt om een gecombineerde aanpak waarin ontmoeting in de buurt centraal staat. Naast de ruimtelijke aspecten wordt daarom ook aandacht besteed aan een schone buurt, sociale samenhang en het versterken van het imago van de buurt. Zo zal op korte termijn een kunstproject in de buurt worden gestart en maakt de gemeente in samenwerking met de buurt een actieplan dat bij gaat dragen aan een schone buurt.

Meer informatie
Voor meer informatie over het proces, het ruimtelijke ontwerp, quotes van bewoners en sfeerimpressies van de vernieuwing kunt u terecht op deze website. Hier kunt u via het kopje vernieuwingsplan rijtuigenbuurt de PDF versie van het vernieuwingsplan downloaden.
Verder kunt u bij het kopje buurtberichten het laatste buurtbericht van juni downloaden. In dit buurtbericht staat meer informatie over lopende projecten en buurtbijeenkomsten in de buurt.

Nieuwegein bestaat dit jaar 46 jaar en in de loop van de tijd zijn bepaalde buurten van de stad versleten geraakt en toe aan een grootschalige vernieuwing. De Rijtuigenbuurt die in de periode 1975 – 1980 is gebouwd, vraagt om zo’n noodzakelijke vernieuwingsslag. In dat kader heeft Mitros recent 117 woningen volledig gerenoveerd. Vanaf 1 juni 2016 heeft de gemeente samen met inwoners en andere partners in de buurt een vernieuwingsplan voor de openbare ruimte gemaakt. Wensen en initiatieven van bewoners staan hierbij centraal. De kern van het plan is het vernieuwen en verbeteren van de bestrating, het groen, de speelplekken, parkeerplaatsen, de verkeerssituatie en de verlichting.

Daarnaast wonen ouderen en mensen met een fysieke beperking langer zelfstandig en hiervoor moeten voorzieningen in de openbare ruimte geschikt gemaakt worden. Ook zijn in het plan maatregelen opgenomen vanwege het veranderende klimaat. Het doel is om inwoners ook in de toekomst prettig in de buurt te kunnen laten wonen en dat de leefbaarheid en tevredenheid over de buurt toeneemt. Naast ruimtelijke aspecten vinden inwoners de volgende onderwerpen belangrijk: een schone buurt, sociale samenhang, veiligheid en het imago van de buurt.

One thought on “Raad stemt unaniem in met vernieuwingsplan voor de Rijtuigenbuurt

  1. John

    Wanneer komen de weides aan de beurt?staan overal dode bomen en onkruid

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren