Quesedilla’s met bladerdeegstengels en tomatendip

De iets pittige Quesedilla’s smaken heerlijk met de iets zoete tomatendip, die van een ongekende klasse is. De bladerdeegstengels maken dit aparte voorgerechtje compleet. Wat Quesedilla’s zijn? In puntjes gesneden dubbele flour-tortilla’s met een lekker vullinkje. Nodig voor 6 personen: Voor de bladerdeegstengels:
4 plakjes bladerdeeg
sesamzaad
maanzaad Voor de Quesedilla’s:
2 Flour Tortilla’s
1/3 tot ½ prei
3 gedroogde tomaatjes (droog of uit olie)
½ zakje geraspte kaas, belegen
chilipoeder Voor de tomatendip:
1 ui
1 teen knoflook
1 tomaat
olijfolie
½ potje Sugo Basilico tomatensaus (Bio+, Super de Boer)
mespuntje sambal
1 theelepel bruine suiker
2 theelepels azijn
1 volle eetlepel geraspte kaas
zout en peper Extra: bakpapier of permanent bakvel; bakkwastje; deegroller; 6 platte schaaltjes of leuke schoteltjes. Voor de tomatendip de ui en de knoflook pellen en fijn snipperen en de tomaat wassen en in piepkleine blokjes snijden.
In een steelpan met dikke bodem of een koekenpan de olijfolie verhitten en ui, knoflook en tomaat glazig fruiten.
Tomatensaus, sambal, bruine suiker en azijn toevoegen en goed doorwarmen.
De kaas toevoegen en roeren tot deze helemaal gesmolten en door de saus opgenomen is.
Op smaak maken met zout en peper, de saus overdoen in een magnetronbestendig schaaltje en tot gebruik laten staan. Voor de Quesedillas de prei wassen en in dunne ringetjes snijden.
De tomaatjes in reepjes snijden.
De prei en tomatenreepjes over één tortilla verspreiden, ook tot de randen.
Wat chilipoeder luchtig eroverheen strooien.
Ruim bestrooien met de geraspte kaas, ook tot de randen.
De andere tortilla erop leggen en goed aandrukken.
Zet de tortilla’s even weg. Voor de bladerdeegstengels het bladerdeeg ontdooien.
De oven voorverwarmen tot 200°C en de bakplaat bekleden.
Plak twee aan twee de deegplakjes met wat water aan elkaar, zodat je twee lange plakken krijgt, goed aandrukken.
De deegplakken met tussenruimte op de bakplaat leggen.
Bestrijk de plakken met een kwastje met water en bestrooi de ene plak helemaal met sesamzaad en de andere met maanzaad.
Bestuif de deegroller met bloem en rol lichtjes de zaadjes in het deeg.
Snij met een mes met ronde punt of met de zijkant van een pannenkoekenmes beide deegplakken in de lengte in zes gelijke repen, schuif ze iets uit elkaar.
Bak de bladerdeegstengels in ca. 15 minuten tot ze licht-goudbruin en knapperig zijn.
Haal de bakplaat uit de oven, maar laat de oven aan voor de tortilla’s !
De bladerdeegstengels eerst even op de bakplaat laten afkoelen en dan op een broodplank leggen (ze breken snel !!).
Leg de tortilla’s op een bekleede bakplaat en schuif deze in de oven.
Laat ze 5 tot 7 minuten bij 200°C door en door warm worden, zodat de kaas gesmolten is.
Haal ze uit de oven, druk de tortilla’s even goed aan en snij ze dan met een zeer scherp mes in twaalf puntjes.
Serveer ze warm als volgt:
De saus even opwarmen in de magnetron
Op de (verwarmde) schaaltjes twee Quesedilla-puntjes leggen, een schepje warme tomatendip erop scheppen en een sesam- en maanzaadstengel erbij leggen. Vegetarisch voorgerecht
Bron: eigen recept Tip
Als je ovenbestendige schaaltjes gebruikt kunnen deze gelijk met de tortilla’s even mee de oven in om voor te verwarmen.
Schoteltjes kunnen in de magnetron verwarmd worden door ze even onder de kraan te houden en dan met het aanhangende water op een stapeltje 1 tot 1 ½ minuut op vol vermogen in de magnetron te verwarmen. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Vragen en/of reacties ? Klik op de rode emailbutton. Eerdere recepten in het Archief , het pannetje hiernaast.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk