Katern

PVDA Utrecht verbaasd PVDA Nieuwegein

Het Utrechts Nieuwsblad van Zaterdag 30 Juni jl. bracht het bericht dat de Utrechtse wethouder Spekman op 29 juni de plannen heeft gepresenteerd om bij het recreatiegebied De Nedereindse Plas een wieler- en skeelercentrum te doen verrijzen.

De fractie van de PVDA Nieuwegein is nogal verbaasd over deze plannen, omdat immers enkele jaren geleden in het gebied Galecop een prachtige wielerbaan is gerealiseerd, die nu concurrentie zal gaan ondervinden van de Plannen van de stad Utrecht. “Bovenstaande is niet goed voor de ontwikkeling voor de sportsector in Nieuwegein”, aldus de PVDA fractie.

Een heel ander aspect van de plannen betreft de verkeersafwikkeling. Lees hier de brief van de PVDA aan het college van B & W in Nieuwegein. Als gevolg van gemeentelijke herindeling heeft de Gemeente Utrecht per 1 januari 2001 de zeggenschap over van het recreatieterrein overgenomen.

Noot van de redactie:

Uit E-mail correspondentie met de gemeente Utrecht kunnen we toevoegen dat de gemeente Nieuwegein op de hoogte was van de plannen voor een wieler- en skeelercircuit in het gebied van De Nedereindse Plas. Met de wethouder Sport is overleg geweest. De heer Lubbinge was ook uitgenodigd voor de perspresentatie op 29 juni maar was verhinderd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren