PvdA Nieuwegein steunt actie Voedselbank

De Partij van de Arbeid gaat op zaterdag elf mei in Nieuwegein en vijfentwintig andere steden de straat op om voedsel in te zamelen voor de Voedselbank. Eetbare producten die anders in de vuilnisbak zouden zijn verdwenen: In Nederland gooien consumenten elk jaar voor 4 miljard euro aan voedsel weg, tegelijkertijd komt de Voedselbank voedsel tekort omdat hun klantenbestand groeit.

Marktkooplui, bakkers, groenteboeren, supermarkten en groothandels in het hele land wordt gevraagd om overgebleven voedsel ter beschikking te stellen. Maar ook huishoudens wordt verzocht hun voorraadkast door te pluizen en mensen die boodschappen doen worden opgeroepen om een extra pak pasta, rijst of tomatensaus te kopen.

Met de actie ‘Laat het een ander smaken!’ koppelt de PvdA bewust de onderwerpen voedselverspilling en armoede aan elkaar. Tweede Kamerlid en woordvoerder in de Kamer Tunahan Kuzu: “dat we in een kabinet zitten dat moeilijke keuzes moet maken, ontslaat ons niet van de plicht om op alle manieren op te komen voor die mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.”

In Nieuwegein rijdt de PvdA op 11 mei in de ochtend door de wijken Zuilenstein en Batau Zuid en aan het eind van de middag over de markt om voedsel in te zamelen voor de voedselbank.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren