PvdA Nieuwegein stelt vekiezingsprogramma vast

De afdeling Nieuwegein van de PvdA heeft het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Op 6 maart 2002 wordt er een nieuwe gemeenteraad gekozen die tot 2006 onze stad zal besturen. In de afgelopen periode zijn veel punten uit het vorige verkiezingsprogramma (1998) van de PvdA gerealiseerd.

De PvdA wil ook in de nieuwe periode bestuursverantwoordelijkheid nemen en blijven werken aan de toekomst van Nieuwegein. Veiligheid voor inwoners en openheid in het bestuur zijn bijvoorbeeld in de komende periode belangrijke onderwerpen. De PvdA heeft daar ideeen over en er de mensen voor. De wensen van de PvdA verbeteren het wonen, werken en recreeren in Nieuwegein en zijn concreet, zoals bijvoorbeeld:

Er komt een vorm van initiatiefrecht voor burgers: plannen van burgers met hen bespreken in de gemeenteraadscommissie.

Ontwikkelen van buurtveiligheidsplannen.

Voor internationale samenwerking wordt 0.5% van de begroting beschikbaar gesteld.

Er komt een poppodium in de Binnenstad.

Per wijk is een buurtbudget beschikbaar.

Het gaat de PvdA om een stad met leefbare woonwijken en een levendig stadscentrum. Goede sociale voorzieningen om iedereen erbij te houden en voorzieningen met kwaliteit, of het nu om sport, onderwijs, cultuur of sociaal-cultureel werk gaat.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: