Leerlingen groep 7 en 8 doen Verkeersexamen

De meeste basisscholen in Nieuwegein nemen in april en mei verkeersexamens af in de groepen 7 en 8. Het doel is dat kinderen zich veilig gedragen in het verkeer. Kinderen krijgen via de verkeerseducatie basiskennis van de wettelijke verkeersregels en inzicht in hoe ze deze regels in de praktijk veilig kunnen toepassen.

Het verkeersexamen bestaat uit een theoretisch- en een praktisch gedeelte. Het theoretische gedeelte wordt meestal twee weken voorafgaand aan het praktische examen afgenomen. Veilig Verkeer Nederland (VVN) bepaalt hiervoor de datum. Met het Verkeersexamen stimuleert VVN goed verkeersonderwijs.

In Nieuwegein is het praktisch verkeersexamen opgedeeld in Nieuwegein-noord in april, in Nieuwegein-zuid in mei. De organisatie is in handen van de scholen, veelal de verkeersouders, in samenwerking met de gemeente. De fietsroutes voor het examen zijn de routes die de leerlingen dagelijks fietsen van en naar school. Deze fietsroutes zijn aangeduid met permanente routeborden. Zo hebben de leerlingen het hele jaar door de gelegenheid om te oefenen. Ook worden eisen gesteld aan de fiets van de leerlingen. Leerlingen mogen alleen aan het praktisch verkeersexamen deelnemen op een fiets die aan de wettelijke normen voldoet. Om te checken of alle fietsen oké zijn, wordt voorafgaand aan het examen een fietskeuring gehouden. Agenda praktijkverkeersexamen:

13 mei: De Schouw en Daltonschool UniQ; 14 mei: De Tweeklank, Mauritsschool, ZieZo en Jenaplanschool De Zuiderkroon; 15 mei: Het Vogelnest, De Krullevaar en de Trompetvogel; 16 mei: Willem Alexanderschool Beatrixstraat en Willem Alexanderschool Lupinestraat

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren