PvdA Nieuwegein noemt PVV aanhangers ‘de nieuwe NSB-ers’

Al geruime tijd lijkt het of het Twitter account van de lokale PvdA in Nieuwegein is overgenomen door een dronken linkse activist die het leven niet meer ziet zitten. Goed, 15 maart aanstaande zijn de verkiezingen voor een nieuwe Tweede Kamer, en de vooruitzichten zijn ‘om naar de fles te grijpen’ althans voor de PvdA. De lokale PvdA heeft zelf nooit in de gaten gehad dat hun Twitter account niet ‘de mening gaf van de lokale PvdA.’ Iets wat onze redactie natuurlijk bevreemd, want al weken gaan vreemde Tweets de ronde met dit account en politici Twitteren, zeker in deze periode, er vrolijk op los. (Wij noemen het maar even niet beïnvloeding of manipuleren) Naar aanleiding van de laatste uitingen op Twitter heeft de redactie enkele vragen gesteld aan Fractievoorzitter Erica van Alfen en wethouder Hans Adriani.

Op de vragen of de lokale PvdA kon aangeven waarom aanhangers van de PVV de nieuwe NSB-ers zijn en wie het Twitter account de afgelopen periode heeft beheerd kregen wij geen antwoord.

Wethouder Hans Adriani geeft in een reactie aan de redactie van pen.nl: ‘Dank voor je mail en het attent maken op recente tweets via het account @pvdanieuwegein. Deze tweets zijn niet geplaatst door actieve politici of bestuursleden van de PvdA. Het zijn geen uitingen van de lokale Partij van de Arbeid. We hebben dit vanavond ook in een tweet via ons account laten weten.’ Noot redactie: Het gaat hier om hetzelfde Twitter account waar de beschuldigingen werden gedaan.

De PvdA op haar (zelfde) Twitteraccount vanavond: ‘De risico’s van social media: dit account gaf tijdelijk niet de mening van de PvdA Nieuwegein. Vanaf nu weer wel. Excuses voor de verwarring.’

Onze redactie wacht nog steeds op de antwoorden op de door ons gestelde vragen, gewoon via e-mail en niet via Sociale Media want die checken wij altijd dubbel en meer.

One thought on “PvdA Nieuwegein noemt PVV aanhangers ‘de nieuwe NSB-ers’

  1. Het is zeer vervelend indien mensen illegaal gebruik maken van het Twitteraccount @PvdANieuwegen.
    Normaal wordt dit account weinig gebruikt door de PvdA politici, er worsdt intensief gebruik gemaakt van Facebook PvdA Nieuwegein en de website http://www.nieuwegein.pvda.nl
    Daar door zijn er een paar vervelende berichten op ons account verschenen, vanaf een I-pad vanuit Stichtse Vecht.
    Dat is nu niet meer mogelijk en de toegang wordt beperkt tot enkele politici, die bij ons actief bekend zijn.

    Bestuur PvdA afdeling Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk