PvdA behoudt geld voor minima

In de gemeenteraadsvergadering van 28 november jl. is de PvdA fractie erin geslaagd de nieuwe VVD wethouder Gadella te bewegen € 80.000,– te reserveren voor mensen met een laag inkomen.

Het vorige kabinet had € 90 miljoen gereserveerd om de gevolgen van verschillende overheidsmaatregelen, die slecht uitpakken voor mensen met een minimaal inkomen, te verzachten. Nieuwegein ontving daaruit € 120.000,–.

Nu een aantal maatregelen van dat kabinet niet doorgaan bleef er in Nieuwegein binnen de “bijzondere bijstand” € 80.000,– van dat geld over. Normaal gaan zulke meevallers naar de algemene reserve. Omdat de PvdA vreest dat volgend jaar opnieuw klappen gaan vallen onder de minima wilde woordvoerster Erica van Alfen die gelden apart houden voor deze doelgroep. In het raadsdebat is dat gelukt. De wethouder zegde toe de gelden voor de doelgroep apart te houden in de zogeheten crisisbuffer en beloofde bovendien nog meer bekendheid te geven aan de vele regelingen die Nieuwegein heeft voor mensen met een minimum inkomen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk