PVCV JO10-3 – JSV JO10-1: ‘In 2023 Gaaan® we gewoon verder met een thriller’

Afgelopen zaterdag speelde het eerste team van JSV O10 jaar tegen PVCV uit Vleuten. De jongens van JSV onder 10 de jaar (JO10) voor het seizoen 2022-2023 zijn voor het eerst ingedeeld op kwaliteit terwijl dit de afgelopen twee jaar op geboortedatum was gebeurd. Door het veelvuldig samen trainen door alle O10 spelers is de overstap dit jaar naar nieuwe teams daardoor gelukkig niet groot.

Van der Veldt: ‘Onze hoop was dat we in deze nieuwe indelingsronde de stap omhoog konden maken naar de Hoofdklasse. Gewoon om te zien hoe wij het daar doen met onze groeiende ploeg. Echter de KNVB bepaalt en heeft ons vandaag opnieuw, voor de 3e keer, aan PVCV 3 gekoppeld. Niet erg, we zijn aan elkaar gewaagd en PVCV 1 en 2 spelen Hoofdklasse.’

‘Ooit zei Kenneth Perez op TV, ergens een jaar geleden, dat de ouders van de jeugd geen curling ouders moesten worden toen er werd geroepen dat het wel erg koud en nat was voor de kids tijdens de line-up van FC Utrecht. Nou dan hebben we toch allemaal geluisterd, het heeft deze zaterdag vanaf moment 1 geregend, gewaaid en was er geen droog plekje meer te vinden. Voor de ontwikkeling prima hoor, in elke omstandigheid leren voetballen.’

‘Vanaf moment 1 was JSV sterker, waren er combinaties te zien (waarbij we daarom dus kunnen zien dat we als team steeds weer stappen maken) en vele kansen. Dat de doelpunten nog niet vielen is dan jammer maar niet erg, want het voetbal zag er heel erg goed uit.’

‘Na het 1e kwart werd het gelukkig wel snel 0-1 met een afstandschot van 20 meter en volgde 0-2 al snel. Zo zaten we op rozen en waren we ook na de 3de treffer nog steeds de betere en sterkere ploeg. Wat PVCV mee had was een nieuwe speler, een keeper die heel erg mee voetbalde wat ons regelmatig door goed druk te zetten kansen opleverde. Echter door de makkelijke wedstrijd, zoals dat leek tot halverwege het 3e kwart, gingen we uiteindelijk teveel voetballen zonder rust, overleg en overzicht en kreeg daardoor PVCV via die meevoetballende keeper tijdelijk de overhand en wisten ze ook nog eens met een knap schot in de kruising de 1-3 te maken.’

Het 4e kwart stond bol van de spanning, enerzijds de kansen die JSV helaas niet afmaakte en de 2 kopgoals van PVCV van hun kleinste man op het veld. ‘Zo stonden we 4 minuten voor tijd ineens op 3-3 en werd het nagelbijten.’ De spanning was voelbaar bij iedereen en een nederlaag of gelijkspel had voor JSV echt een zwaar onterechte uitslag geweest. ‘Het was Koen die 1 minuut voor tijd doorbrak, fysiek zich goed voor zijn tegenstander positioneerde en vervolgens nipt langs de keeper tikte. Zo waren de eerdere doelpunten van Alexander, Samy en Peter samen met deze goed voor een 3-4 zege.’ Prachtig duel in barre weersomstandigheden. Volgende week de volgende wedstrijd om ervoor te Gaaan®.