PVC JO11-1 tegen JSV JO11-1: ‘De vrijdagavond is minstens zo belangrijk als de zaterdagochtend’

Vorige week werd er helaas met 7-4 verloren door de speler van JSV JO11-1. Iets wat echt niet nodig was geweest. Wel kwam er een feit naar boven, er was weinig energie bij de start van de wedstrijd. Tegenwoordig is voetbal vaak een samenspel van druk zetten, veel energie geven en de bal hebben en houden. ‘Bij de jonge voetballers is het laatste het leermoment van iedere training, ieder wedstrijd. Druk zetten is een tactiek, een manier om je tegenstander fouten te laten maken. Energie bouwen wij op door in alle baloefeningen een vorm van sprintwerk in te bouwen, enerzijds veel leuker dan sprinten zonder bal en anderzijds is de training daardoor nooit saai en voorkomen we veel statische momenten’ aldus trainer Lex van der Veldt van de jongens bij JSV onder de 11 jaar.

Van der Veldt: ‘Waar het vorige week zaterdag de 1e helft eigenlijk al mis ging was het afgelopen zaterdag niet anders. Schijnbaar is de vrijdagavond, het begin van het weekend, nog wat lastig te combineren met het vroeg opstaan op zaterdagochtend. Het kan een reden zijn dat onze jongens in ieder geval in de openingsfase tegen veel momenten tegen aankeken die kwamen door niet opletten, niet scherp in de duels zijn, afwachtend, veel blinde ballen naar voren. Overdrijf ik, denk het wel, ze willen gewoon lekker voetballen en de ene week gaat dat makkelijker dan de andere week. Téjay was geblesseerd aan zijn duim dus het zat er vandaag niet in om te keepen. Later in de wedstrijd bleef hij ook met knieklachten langs de lijn.’

‘JSV nam overigens wel brutaal de leiding door een fraaie tegendraadse kopbal van Tiego uit een voorzet van Noah. We speelden best wel op de helft van PVC maar zij stonden erg aanvallend met 2 diepe spitsen waardoor, als je niet goed druk kunt zetten en veel de bal verliest, je vooral heen en weer aan het rennen bent. Het zat ook niet mee met vervolgens een eigen doelpunt, een van richting veranderd schot en meerdere 1-op-1 situaties dat we na de eerste helft met 4-1 achter stonden. We kregen wel wat kansen maar de genoemde energie leek te ontbreken.’

De tweede helft was alles anders. Onder aanvoering van Lars, Jayden en Alexander werden de mouwen opgestroopt, werd het feller in de duels en wist JSV ineens PVC wel op hun helft vast te zetten.

Lex: ‘Je ziet dan dat de andere jongens meegetrokken worden en ook dat stapje extra gaan doen. Via Alexander (hoofd) en Koen werd de achterstand in het 3e en 4e kwart omgedraaid naar een 4-5 voorsprong. Er waren mooie succesvolle acties van Samy, Koray, Peter en Jayden waardoor we steeds in overtal kwamen, zuivere dieptepassen van Matei, Tiego, Alexander en Lars. Kansen nog voor Samy, Koen en Koray maar helaas kwamen we net te kort voor nog een treffer. PVC zette de laatste 5 minuten nog alles op alles en wist via een loeiharde knal van 15 meter nog de gelijkmaker te maken wat de eindstand zou blijken te zijn. De energie was er wel, kwam wat laat los maar misschien speelde daar het niet fit zijn van Tiego en Peter in mee of wellicht toch de vrijdagavond als voorbereiding op de zaterdag.’

‘Ontzettende trots dat de mannen zich terugvochten in een bij vlagen harde wedstrijd, trots dat ze niet opgaven en trots dat ze alles hebben gegeven. Onze 1e fase in de O11 is nu voorbij, met 2 nederlagen, 2 gelijke spelen en 1 overwinning hebben we ons in de middenmoot genesteld en voor een team met nauwelijks hoofdklasse ervaring is dat een prima prestatie. Iedere dag, week, training en wedstrijd leren we nieuwe dingen. Vandaar dat we nooit op moeten geven, hard moeten werken en heel veel plezier moeten hebben’ laat de trainer onze redactie weten.

Op de foto Koen van Diggelen die een tegenstander passeert tegen Hercules vorige week