Publieksdag rondom inhijsen Wilhelminabrug

Op zaterdag 14 maart 2015 wordt de Wilhelminabrug bij de Koninginnensluis in Vreeswijk – Nieuwegein na een grondige renovatie weer op haar oude plek gehesen. Jitka IJsselstijn, omgevingsmanager bij Rijkswaterstaat: ‘Het inhijsen van een brug is een mooi gezicht en daarom kunnen belangstellenden tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje komen nemen.’

Op vrijdag 13 maart start aannemer Ooms Construction om 18.00 uur met het voorbereidende werk aan de Wilhelminabrug (lage brug) en het weghalen van de tijdelijke brug. Op zaterdag 14 maart verwacht de aannemer tussen 10.00 en 16.00 het brugdek en de balanskist van de brug terug te plaatsen. Jeannet Koomans, omgevingsmanager bij Ooms Construction: ‘Deze momenten zijn voor veel mensen het meest interessant om naar te kijken.’ Tussen vrijdag 13 maart 18.00 uur en zondagavond 15 maart 22.00 uur is er verkeershinder. Dan rijden de bussen van Qbuzz ook niet hun normale diensten, maar rijden er pendelbussen. Tijdens de werkzaamheden kunnen omwonenden in de nachten enige geluidhinder ondervinden. De Emmabrug (hoge brug) is ingepakt voor renovatie, maar is tijdens de werkzaamheden in het weekend aan de Wilhelminabrug open voor verkeer en hulpdiensten.

Medewerkers van Rijkswaterstaat en aannemer Ooms Construction geven op zaterdag 14 maart vanaf een uitzichtpunt vanaf de Handelskade uitleg bij het terugplaatsen van de brug. Om 11.30 uur en 12.30 uur start daarnaast een rondleiding onder begeleiding over het sluiscomplex. De Koninginnensluis is een Rijksmonument, dat gebouwd is tussen 1882 en 1886 en onderdeel uitmaakt van het Merwedekanaal.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk