Prullenbakken komen terug in Nieuwegein

Het college van B&W in Nieuwegein had eerder geopperd om de openbare prullenbakken te laten adopteren door haar bewoners. Daar kwam natuurlijk niet veel van terecht. Bewoners lieten vuilniszakken achter op de plek waar een vuilnisbak zou moeten staan en in de pilot gebieden wilde niemand een vuilnisbak adopteren. Wat nu met het vuil!

Eerder hadden de partijen Ieders Belang, CDA, CU en de Verenigde Senioren Partij (VSP) al aangegeven dat het verwijderen van de prullenbakken in de openbare ruimte een doorn in het oog was van de Nieuwegeiners. Aan het begin van de raadsvergadering op donderdag 3 november boden Ieders Belang, CDA, CU en de Verenigde Senioren Partij (VSP) al een nieuwe prullenbak aan aan de verantwoordelijke wethouder Peter Snoeren om zich te bedenken en de motie ‘Pilot in de prullenbak’ aan te nemen.

De motie om de prullenbakken weer terug te plaatsen is vanavond met 26 stemmen voor aangenomen. Opmerkelijk is dat alleen GroenLinks en de verantwoordelijke D66 wethouder Peter Snoeren tegen waren. Deze twee partijen slapen op 1 kussen want wethouder Snoeren (D66) spreekt ook voor GroenLinks, dus eigenlijk niet opmerkelijk en verliest GroenLinks haar gezicht door mee te mogen regeren in dit zwakke college in Nieuwegein.

3 thoughts on “Prullenbakken komen terug in Nieuwegein

  1. Floyd

    ik ben benieuwd waarom die partij (en) tegen plaatsing van prullenbakken zijn. willen zij soms zelf het zwerfvuil gaan verzamelen?

  2. Prullenbakvoorhondendrol

    Ik ben benieuwd wat deze geweldige actie straks nou gekost heeft … mocht dat geen issue zijn dan heb ik misschien nog wel een aantal kansloze ideeën waar de belasting betalende burger toch weer een avondje om kan lachen … #not

  3. janmetdekorteachternaam

    Het is heel verschrikkelijk dit.
    Ik heb het er over gehad met iemand van buurtwerk….
    die zei doodleuk,ik citeer : ” mensen moeten hun vuil dan maar in een kliko gooien die ze tegen komen…..
    Wat een aanfluiting weer.
    En weer die linkse rakkers die het verpesten,terwijl pesten toch niet mag,zeggen ze zelf.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk