Provincie verwijdert woonschip In Nieuwegein

De provincie Utrecht heeft op 6 juli, in het kader van een handhavingsactie, een woonark uit het Gein getakeld en afgevoerd. Het schip moest daar weg vanwege een eerder gedane gerechtelijke uitspraak.

Een 80 jaar oude woonschip, die eerst op die plaats lag, werd zonder toestemming vervangen. De provincie besloot voor de nieuwe situatie een tijdelijke ontheffing te verlenen. Omwonenden, de gemeenten en een belangengroep maakten hier echter bezwaar tegen. Zowel de Rechtbank als de Raad van State oordeelden dat de provincie Utrecht deze ontheffing onterecht had verleend. Er was te weinig rekening gehouden met belangen van natuur en landschap en bovendien had niet toegestaan mogen worden dat het oorspronkelijke 80 jaar oude woonschip vervangen werd.

Op 1 oktober 2003 verliep de bestreden tijdelijke ontheffing. Op 2 december 2003 besloot de provincie tot een bestuursdwangaanschrijving ter beëindiging van de illegale situatie. De eigenaren werden opgedragen het woonschip voor 1 april 2004 te verwijderen van de ligplaats aan het Gein-Noord. In de opeenvolgende gerechtelijke procedures werd de provincie in het gelijk gesteld. De provincie heeft vervolgens de eigenaren nog in de gelegenheid gesteld het woonschip voor 20 juni 2005 op eigen gelegenheid te verwijderen. Hieraan is geen gehoor gegeven. Op dat moment heeft de provincie besloten de bestuursdwangaanschrijving uit te voeren op kosten van de eigenaren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk