Provincie start voorbereiding bouw nieuwe busstalling bij P+R Westraven bij Nieuwegein

De realisatie van de nieuwe busstalling bij de P+R Westraven even na de Jutfasebrug bij Nieuwegein is een stap dichterbij. Woensdag 3 april heeft projectontwikkelaar Borghese de bouwgrond overgedragen aan de provincie Utrecht. Nu de provincie eigenaar is van het terrein wordt gestart met de voorbereiding van de bouw.

De nieuwe stalling is nodig omdat op de Europalaan in Utrecht, waar nu de bussen van U-OV worden gestald en onderhouden, woningen worden gebouwd. Dit vraagt om een nieuwe, strategische locatie van waaruit het openbaar vervoer in en rondom de stad Utrecht goed kan worden bediend. De provincie Utrecht heeft daarom besloten in eigen beheer en eigendom een nieuwe busstalling te bouwen.

Op deze plek bij het Amsterdam-Rijnkanaal worden ruim 185 bussen onderhouden. De stalling wordt voorzien van een duurzame energievoorziening, kantoren en parkeerruimte voor de medewerkers. De stalling wordt ook de plek waar de nieuwe elektrische bussen van U-OV worden gestald en onderhouden. Hiermee draagt de busstalling in belangrijke mate bij aan de ambities van de provincie Utrecht voor een schoon en milieuvriendelijk openbaar vervoer.

VERVOLG PROJECT
De aanbesteding van het project loopt op dit moment. In mei 2019 selecteert de provincie Utrecht een aannemer om een definitief ontwerp op te stellen en te realiseren. Het gaat hier om een contract voor zowel het ontwerp van de nieuwe busstalling als de bouw, waarbij extra ruimte is ingebouwd voor innovatie. Voor dit project heeft de provincie al een schetsplan laten opstellen dat belangstellende marktpartijen een leidraad biedt met functionele randvoorwaarden waaraan de bouw moet voldoen. De provincie wil de markt ook uitdagen om op basis van eigen ervaring zelf met passende ontwerpoplossingen te komen. Oplossingen die aansluiten bij de gewenste functionaliteit en ook te realiseren zijn binnen de gestelde eisen aan tijd, budget en kwaliteit. Al met al moet deze manier van contracteren een kwalitatief en functioneel goede busremise opleveren.

De planning is erop gericht dat de aannemer in het najaar van 2019 start met de bouw van de nieuwe busstalling. In het najaar van 2020 zal de busstalling bij P+R Westraven in gebruik worden genomen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren