Provincie start verkiezingscampagne

De centrale verkiezingscampagne van de provincie Utrecht is vandaag gestart. Commissaris van de Koningin Robbertsen gaf de aftrap door de campagnewebsite te lanceren. Met de site www.stem2maart.nl en de slogan Kies jouw Utrecht gaat de provincie de komende weken campagne voeren om burgers te informeren over de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart.
De lijsttrekkers van de dertien partijen die in de provincie Utrecht meedoen aan de verkiezingen verzamelden zich vanmiddag in het Provinciehuis voor de kick off van de campagne. De commissaris van de Koningin was daarbij aanwezig om de website te lanceren. De commissaris gaf aan dat er veel te kiezen is. Daarnaast zei hij dat de verkiezingen niet alleen belangrijk zijn voor de provincie als middenbestuur in Nederland, maar ook dat de burger indirect de Eerste Kamer kiest op 2 maart.De website is een belangrijk onderdeel van de campagne. Burgers, journalisten en politici kunnen hier informatie vinden over de provincie, politieke thema’s, kandidatenlijsten, verkiezingsprogramma’s, politieke activiteiten en contactgegevens. Ook kan men hier terecht voor het invullen van de stemwijzer.Er doen dertien partijen mee aan de provinciale statenverkiezing. Dat zijn CDA, VVD, PvdA, SP, GroenLinks, Christen Unie, D66, SGP, PvdD, Mooi Utrecht en de nieuwkomers PVV, 50Plus en Platform Lokale Partijen Utrecht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren