Katern

Provincie ondersteunt Enecotour 2008

Van zaterdag 12 tot en met zondag 20 juli vindt het Dutch Open Tennis 2008 plaats op de gravelbanen van Sportlokaal de Bokkeduinen te Amersfoort. De Enecotour doet op 22 augustus de gemeente Nieuwegein aan en start de dag erop weer voor de volgende etappe. Hiermee is Nieuwegein dus start- én finishplaats. Beide evenementen worden door de provincie ondersteund als mogelijk toekomstige beeldbepalende evenementen in de provincie Utrecht.

Vanaf 2008 beschikt de provincie Utrecht over evenementenbeleid. Het evenementenbeleid is bedoeld om de provincie Utrecht zichtbaar te laten zijn als dynamische topregio, waar het voor culturele organisaties, sportorganisaties, maar zeker voor de inwoners en de bezoekers, goed toeven is. Het doel is om in 2013 in de provincie Utrecht vijf grote beeldbepalende evenementen te hebben, die voor het hele Nederlandse publiek een goede aanleiding zijn om de provincie te bezoeken.

Andere grote beeldbepalende evenementen in het provinciale evenementenbeleid zijn het Nederlands Filmfestival en de Jaarbeursmarathon Utrecht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk