Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen

Inmiddels heeft u de stempassen in huis want op woensdag 18 maart 2015 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten van Utrecht en de Waterschappen. U kunt dus twee keer stemmen op één dag.

Provinciale Statenverkiezingen worden één keer in de vier jaar gehouden, waarbij de leden rechtstreeks door de inwoners van de provincie worden gekozen. Een bijzondere bevoegdheid van de Provinciale Staten is het kiezen van de leden van de Eerste Kamer. Daarom is het extra belangrijk dat de juiste mensen daarin zitting nemen.

De Waterschapsverkiezingen worden dit jaar voor het eerst door de gemeente georganiseerd. Een waterschap of hoogheemraadschap is een overheidsinstantie. Voor Nieuwegein is dat Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. De Stichtse Rijnlanden zorgt voor het lokale en regionale waterbeheer, zoals veilige dijken, schoon oppervlaktewater en droge voeten. Bij deze verkiezingen worden de leden van het algemeen bestuur gekozen.

De kandidaten voor de Provinciale Staten en voor de Waterschapsverkiezingen zijn inmiddels bekend. U kunt de kandidatenlijsten hier vinden. Op de pagina van de verkiezingen vindt u ook de stemlocaties per wijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk