Katern

Protest tegen komst 70 meter hoge flat maakt geen indruk

Enkele omwonenden van het centrum van Nieuwegein hebben afgelopen donderdagmiddag geprotesteerd bij het Stadhuis. ‘De gemeenteraad had daar zijn vergadering dus een mooie kans om je stem te laten horen’, zo dachten de initiatiefnemers die klaar stonden om wethouder Hans Adriani toe te spreken. Hij kwam wel even kijken, samen met burgemeester Frans Backhuijs maar zij gaven aan dat de plannen al zijn aangenomen door de gemeenteraad. De plannen zullen daarom dan ook niet wijzigen.

De enkele demonstranten zijn tegen de komst van een appartementencomplex van maar liefst 70 meter hoog aan de Zadelstede. Een daarvan is Jeroen Schuurman. Hij woont aan de Karosdrift en door de komst van een hoge flat op minder dan 100 meter afstand, met maar liefst 24 verdiepingen, vreest hij dat zijn tuin en huis vol in de schaduw komt te liggen.

24 verdiepingen
Het appartementencomplex komt op de plek waar nu een breed en iconisch rood gebouw staat. Dat gaat tegen de vlakte en moet plaatsmaken het hoge gebouw. Daarin komen volgens de plannen iets meer dan tweehonderd woningen: 134 sociale huurwoningen, 43 zogenoemde middenhuurwoningen en 36 vrijesectorwoningen. Betaalbare huizen, is het idee. De gemeente wijst tegelijkertijd op het ‘gierende tekort’ aan woningen.

Schuurman: “Je ziet nergens in Nieuwegein zulke hoge gebouwen. We zijn hier geen New York.” Hij woont aan de Karosdrift en baalt van de toekomstige flat, die straks een paar uur per dag schaduw veroorzaakt in zijn tuin. “Ik heb net m’n dak volgelegd met zonnepanelen”, zegt hij.

Samen met in ieder geval zijn straatgenoten stond Schuurman naast het Stadshuis, waar de SP uit Nieuwegein soep uitdeelde. De boodschap? “We zijn blij met meer woningen, maar niet zo hoog.” De bewoners vrezen naast schaduw minder privacy door de komst van hun nieuwe overburen, meer parkeerdrukte en daarmee een waardedaling van hun huis.

One thought on “Protest tegen komst 70 meter hoge flat maakt geen indruk

  1. Bas

    Ah, daar hebben we het onzin-argument Waardedaling weer. Als je een huis koopt, koop je een huis in een omgeving. En volgens degenen die dit argument steeds hanteren, mag de omgeving dus nooit meer veranderen zolang zij dat huis bezitten. Haha, nou zo werkt het niet. Dat is het risico, en als je dat niet wilt ga je maar huren (of koopt een hutje op de hei, maar dan moet je wel de hei erbij kopen natuurlijk…)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren