Projectomgevingsvergunning ‘Ons Thuis’

Onderwerp: Opstarten procedure projectomgevingsvergunning (afwijken bestemmingsplan) voor het bouwplan nieuwbouw Richterslaan “Ons Thuis”: realiseren van 50 appartementen voor senioren en 24 woonzorgeenheden op de locatie Richterslaan 6-50.

Samenvatting: Het college heeft ingestemd met het opstarten van een planologische procedure voor het bouwplan nieuwbouw Richterslaan “Ons Thuis” (realiseren van 50 appartementen voor senioren en 24 woonzorgeenheden). Dit bouwplan is in strijd met het geldende bestemmingsplan Jutphaas-Wijkersloot 2011. Het college had op basis van de inspraak besloten dat de ruimtelijke onderbouwing aangevuld moest worden met de inspraakreacties en de beantwoording daarop. Daarnaast moest ook de bezonningstudie toegevoegd worden. Mitros heeft een definitief ontwerp bouwplan en de aangepaste ruimtelijke onderbouwing aangeleverd. Het bouwplan met bijbehorende stukken zal gedurende zes weken ter inzage worden gelegd, zodat iedereen in de gelegenheid wordt gesteld om zienswijzen in te dienen.

Beslispunten: 1. Instemmen met de aangepaste ruimtelijke onderbouwing.
2. Instemmen met het opstarten van de planologische procedure genoemd in artikel 2.12 van de Wabo, waarbij het definitief ontwerp bouwplan met bijbehorende stukken (inclusief ruimtelijke onderbouwing) gedurende 6 weken ter inzage wordt gelegd ten behoeve van de uniforme openbare
voorbereidingsprocedure.
3. Besluiten geen exploitatieplan conform artikel 6.12 Wro vast te stellen omdat de kosten anderszins zijn verzekerd met de reeds gesloten anterieure overeenkomst.

Akkoord met voorstel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk