Project over water bij Beatrixschool

De Koningin Beatrixschool, locatie Wijkersloot, uit Nieuwegein heeft woensdag 12 juni een bijzonder project over water afgesloten. Veel ouders en anderen bekeken alle knutsels van de kinderen tijdens de tentoonstellingsavond. De leerlingen van groep 4, 5 en 6 zongen een mooi lied over water.

In groep 1-2 stond het onderwerp onderwaterwereld centraal. De kinderen hadden kijkdozen en mooie 3D vissen gemaakt. Groep 3 heeft kikkers van papier en eenden van klei gemaakt. Ook was er in de klas een aquarium met kikkervisjes. Groep 4 werkte over de scheepvaart. In groep 5 was het onderwerp Nederland waterland. De kinderen hebben veel informatie gekregen over inpoldering met molens en overstromingen van rivieren. De Hollandse waterlinie stond centraal in groep 6. De groep is naar het kanaal gefietst en heeft houtskooltekeningen gemaakt van boten. In groep 7 en 8 hebben de kinderen lessen gekregen van waterbedrijf Vitens en ze hebben spellen gemaakt over water.

Het team van de Beatrixschool kijkt met plezier terug op dit project. Directeur Andra van Hofwegen: ‘De kinderen hebben allemaal met veel enthousiasme meegedaan aan het project. Ze hebben veel geleerd over water en het gebruik daarvan.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk