Programmeerweek op de Mauritsschool

Op de Mauritsschool laten ze de leerlingen kennismaken met het werken met robots en het leren programmeren. In de week van 19 t/m 23 februari zijn de groepen 1 t/m 8 enthousiast gestart in hun eerste programmeerweek. De kinderen maken kennis met materialen zoals de BlueBot, Dash&Dot, Lego WeDo 2.0, Robomind Academy, Scratch, Minecraft Education, Makey Makey en Microbit.

Nieuwste technologiën
Waarom doen ze dit? De kinderen komen volop in aanraking met de nieuwste technologieën. Maar hoe werkt nu die interactie tussen mens en computer? Wat is een code? Hoe kunnen de leerlingen de BlueBot, Dash&Dot of MijnLego WeDo zó programmeren, dat hij doet wat we willen? Door de inzet van onder andere de genoemde materialen, leren de kinderen logisch en gestructureerd denken. Daarnaast leren ze ook hoe technologie werkt, ze leren doorzetten en samenwerken. Mooie vaardigheden die de Mauritsschool hun leerlingen graag wil aanbieden.

Vaardigheden
In alle groepen worden in circuitvorm de vaardigheden geoefend, en de leerlingen zijn onder begeleiding van enkele ouders super enthousiast bezig. Mooi om te zien dat er zoveel enthousiasme en aandacht is voor het programmeren, het coderen en robotica!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk