Profielschets nieuwe burgemeester vastgesteld door gemeenteraad

Afgelopen donderdagavond heeft de Nieuwegeinse gemeenteraad tijdens een bijzondere Raadsvergadering de profielschets voor de nieuwe burgemeester vastgesteld. In de profielschets is te lezen dat Nieuwegein zoekt naar een verbindende kracht, maar ook een duidelijke leider als burgemeester. Een benaderbaar iemand, die staat voor de veiligheid van de stad en ook in de regio en daarbuiten resultaten boekt.

Commissaris van de Koning Oosters met raadslid Alma Feenstra

Raadslid Alma Feenstra, kartrekker bij het opmaken van de profielschets, is blij met het document dat er nu ligt en spreekt haar waardering uit voor iedereen die een bijdrage geleverd heeft: “Ik ben vooral dankbaar voor de input van alle bewoners, de scholieren en de ondernemers die meegedacht hebben. Daarmee is dit profiel rijker geworden en weerspiegelt het echt de wensen van de hele stad.”

Commissaris van de Koning Oosters, die het boekwerk in ontvangst mocht nemen, had waarderende woorden over voor de profielschets. “Complimenten voor de zorgvuldig tot stand gekomen en toegankelijk geformuleerde profielschets. Mooi om te lezen hoe de raad het bijzondere karakter van Nieuwegein heeft beschreven. Door de mooie kanten te benoemen, maar ook eerlijk te zijn over de bestuurlijke uitdagingen die er liggen, geeft de raad een reëel beeld van waar de nieuwe burgemeester voor komt te staan.”

Morgen (vrijdag) zal de vacature worden opengesteld, waarna kandidaten tot 11 januari hebben om te reageren door middel van een sollicitatiebrief. Meer informatie over de sollicitatieprocedure is te vinden op de website van de gemeente Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk