Profielschets nieuwe burgemeester openbaar

Vandaag is de profielschets voor de nieuwe burgemeester beschikbaar gekomen. De profielschets staat komende donderdag 15 december aanstande tijdens de Raadsvergadering ter vaststelling op de agenda van de Nieuwegeinse gemeenteraad. In deze profielschets staat beschreven wat voor burgemeester de stad nodig heeft. Het document dient om de raad tijdens het verdere proces houvast te geven en de kandidaten goed te kunnen beoordelen.

Voor het opstellen van de profielschets werden diverse gesprekken gevoerd met belanghebbenden en partners en werden enquêtes uitgezet onder Nieuwegeinse ondernemers en inwoners, waarbij ook specifiek jongeren aan bod kwamen. Ruim 1600 inwoners van Nieuwegein, waaronder 150 jongeren, vulden de enquête in. Tot slot kregen partners en medewerkers van de gemeente de gelegenheid om input te leveren. Uit de inwonersenquête:

“Qua uitstraling zou ik het fijn vinden als het iemand is die diversiteit uitstraalt (dat kan iemand zijn met een fysieke beperking, een vrouw of iemand met een kleur). Dus dat daar aandacht voor is.”

“Ik hoop dat er een burgemeester komt met oog voor de toekomst. De stad verandert veel, nieuwbouw en vernieuwing van woningen. Daarmee trekt de stad andere inwoners die andere behoeften hebben. (…) Iemand die Nieuwegein kan helpen mee te bewegen met alle ontwikkelingen naar een mooie toekomst”

Dit alles heeft een profielschets opgeleverd, waarin onder meer te lezen is dat de ideale kandidaat voor Nieuwegein zowel binnen als buiten het Stadshuis optreedt als verbinder en daarnaast veel oog heeft voor veiligheid in de stad.

Na vaststelling van de profielschets wordt de vacature uitgezet. Het raadsvoorstel tot vaststelling van de profielschets en de bijlagen Profielschets en Onderzoeksrapport zijn hier te vinden.

Solliciteren kan vanaf volgende week vrijdag. Een vertrouwenscommissie voert de sollicitatiegesprekken. De nieuwe burgemeester van Nieuwegein start in principe op 11 mei volgend jaar.

Na twaalf jaar stopt Frans Backhuijs volgend jaar als burgemeester van Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk