Proef registratie minicontainers geslaagd

RMN heeft de proef met de registratie van minicontainers in delen van de wijken Doorslag en Batau-Zuid met succes afgerond. Dit betekent dat de containerregistratie nu ook in de andere wijken in Nieuwegein kan worden ingevoerd. In totaal waren 1.400 huishoudens bij de proef betrokken. Vanaf deze maand worden de eerste informatiepakketten naar de andere wijken verstuurd. Eind oktober zullen naar verwachting alle huishoudens een informatiepakket hebben ontvangen. Als alles volgens planning verloopt, zal de containerregistratie in december in heel Nieuwegein zijn ingevoerd.
Inwoners in de proefwijken hebben een informatiepakket ontvangen met registratiestickers voorzien van een barcode. Inwoners zijn gevraagd deze stickers aan te brengen op hun minicontainers en gewaarschuwd dat minicontainers zonder sticker zouden worden verwijderd. In de twee weken na verspreiding van het pakket kregen inwoners die geen sticker op de container hadden aangebracht een herinnering in de vorm van een kaart aan hun container. Containers die na deze herinnering nog geen sticker hadden zijn door RMN ingenomen. In totaal zijn er 600 herinneringen uitgedeeld en 143 minicontainers ingenomen. Het aantal ingenomen containers (12%) is hoger dan de verwachte 7%. Het team handhaving van de gemeente heeft tijdens de proef extra gecontroleerd op illegaal gedumpt afval. Dit heeft niet geleid tot extra boetes.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren