Katern

Proces liquidatiebende Nieuwegein hervat

In de rechtbank van Amsterdam gaat vandaag de zaak rond een grote wapenvondst in Nieuwegein verder. De zitting van vandaag is pro-forma. De inhoudelijke behandeling wordt na de zomer verwacht.

Vorig jaar vond de politie tientallen handvuurwapens, automatische geweren en handgranaten in een loods. De zware wapens waren volgens justitie van een zeer professioneel georganiseerde bende uit de omgeving van Utrecht die zich bezighield met ‘moorden op bestelling’. Het gaat onder meer om inwoners van Wijk bij Duurstede, Utrecht, Nieuwegein en Tiel.

De groep zou hebben gewerkt met een dodenlijst. Het Openbaar Ministerie koppelt verdachten uit deze zaak, die 26koper is genoemd, in ieder geval aan drie liquidaties. Het gaat onder meer om de moorden op Rinus Moerer (68) in Steenbergen op 14 april 2014 en op Samir Jabli (38) op 1 december 2014 in Amersfoort en ook op de moord op Alarasi uit Amersfoort.

Volgens het OM zou dit blijken uit de administratie van de bende. De bendeleden gebruikten zwaar versleutelde telefoons, observatiecamera’s en hypermoderne spionage-technologie. Justitie zegt ook dna-bewijs te hebben. De tegenpartij vindt dat het OM te snel conclusies trekt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren