Problematiek hangjongeren in Doorslag aangepakt dankzij VVD maar openhouden Duikeendtunnel helaas nog onzeker

Enkele weken geleden deed het college een verzoek om de Duikeendtunnel in de doorslag definitief te sluiten en dus te onttrekken aan de openbare ruimte omdat het tot overlast zou leiden door een groep mensen met alcoholverslaving, drugsverslaving en die geen baan hebben. Voor een deel gaat het om jongeren zonder baan die nog bij hun ouders thuis wonen. Al met al een multiprobleem groep die je niet als groep moet aanpakken maar per individu.

Het zijn een paar direct omwonenden die de tunnel afgesloten willen houden omdat het voor hun direct winst oplevert. De wijkbewoners die voor afsluiting zijn inclusief wijkplatform hebben verder weinig tot geen vertrouwen meer in gemeente, politie en welzijnswerk dat het probleem wordt opgelost. Dit was voor de VVD aanleiding om er eens dieper in te duiken want het is voor de VVD onbegrijpelijk dat we onze openbare ruimte laten afpakken door een stelletje hangjongeren omdat deze daar overlast veroorzaken.

Tijdens de wijkschouw bleek dat de problematiek helemaal niet verdwenen was dankzij de sluiting van de Duikeendtunnel maar dat het nog onrustig was in het park nabij de Duikeendtunnel. Voor de VVD is het belangrijk dat overlastgevende groep stevig wordt aangepakt. Dat daarbij gekeken wordt om ze verder te helpen ipv te straffen is ook vanzelfsprekend voor de VVD. Maar er zijn vanzelfsprekend grenzen aan het helpen van de jeugd en andere overlastgevers. Zij moeten daar dan wel aan meewerken. Het onderwerp op deze manier bespreekbaar maken in de raad heeft er toe geleidt dat er as. woensdag 25 september waarschijnlijk geld vrijgemaakt wordt om aan de slag te gaan met de jeugd en dat er handhavend opgetreden gaat worden tegen de overlast. De VVD wil met het extra budget dat ook het vertrouwen weer wordt hersteld.

Het is helaas nog niet vanzelfsprekend dat de Duikeendtunnel dicht gaat daar andere politiek partijen zich wel laten ringeloren door overlastgevende groep. Wat de VVD als een enorm zwakte bod ervaart. De openbare ruimte is immers van iedereen. Laten we dat dan ook zo houden.

Henk Jan Schat en Mark Snoeren
Raadsleden VVD Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren