Krullevaar plant walnoot

Afgelopen woensdag was Landelijke Boomfeestdag. Basisschool De Krullevaar deed mee. Met hulp van wethouder Hans Reusch werd een walnootboom op het schoolplein geplant. Daarna werd een boomgedicht voorgedragen. Ook is er een tiental vlinderstruiken rond de school geplant.

Op woensdag Boomfeestdag werd de lente gevierd op basisschool De Krullevaar. De kinderen hadden die ochtend geen regulier onderwijs maar konden in workshops hun creativiteit en energie kwijt. Er was een tiental workshops, waaronder bloemschikken, vogelhuisjes timmeren, een krant maken en striptekenen. Het feest werd geopend met een dans op het schoolplein rondom een nog te planten walnoot. De walnoot is geschonken door Buitenwijs, een gemeentelijk organisatieverband dat kinderen dichter bij de natuur wil brengen. Ook scholen in Lopik, IJsselstein en Houten hebben bomen van Buitenwijs gekregen.

Rond tienen kwam wethouder Reusch helpen om de walnoot te planten. En dat was nodig ook want de boom woog meer dan 80 kilo! De wethouder memoreerde hoe hij in zijn studententijd walnoten raapte. Hij tipte dat je de noten eerst een poos moet laten drogen voordat je ze kraakt. Tot slot droeg Feliz Bink een boomgedicht voor.

O.B.S. De Krullevaar is voor vergroening van de schoolomgeving. Het is educatief en een groene schoolomgeving draagt bij aan de gezondheid. KPMG heeft onlangs in een rapport aangetoond dat meer groen in stedelijke gebieden zorgt voor € 65 miljoen besparing op het volksgezondheidsbudget. Meer groen zorgt er ook voor dat werknemers zich minder vaak ziek melden: een besparing van € 328 miljoen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk