Prijs voor in Nieuwegein gevestigde SKF

Koning Carl XVI Gustaf van Zweden heeft vrijdag 4 april in het bijzijn van Koning Willem-Alexander de Swedish Chamber Export Prize 2014 uitgereikt aan SKF. De Zweedse SKF Group, wereldwijd marktleider in lager- en smeertechnologie ontvangt de prijs vanwege de continue technologische innovatie en de substantiële bijdrage die het levert aan mondiale industriële duurzaamheid. De prijsuitreiking vond plaats tijdens een Zweeds-Nederlands seminar in Amsterdam.

‘Namens het college van B&W feliciteer ik SKF en Hannie Kroes, Company Director van SKF B.V., met deze prestigieuze prijs. Een interessante keuze voor het nieuwe R&D centrum als uitbreiding van SKF in Nieuwegein vanwege goed vestigingsklimaat’, aldus wethouder Johan Gadella van onder andere Economische Zaken.

De Swedish Chamber Export Prize wordt jaarlijks aan een in Nederland gevestigd bedrijf dat met Zweden is verbonden, om de sterke zakelijke band tussen beide landen verder te verstevigen. Bij de uitreiking van de prijs werden vooral de innovatieve kracht en impact van SKF geroemd. In de afgelopen vier jaar heeft SKF het aantal wereldwijde patentaanvragen verdubbeld; een teken van het succes van de enorme investeringen in onderzoek en ontwikkeling.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk