Preventie les op Lucas Galecop

De leerlingen van groep 4 en hun juf Paula van basisschool Lucas Galecop weten sinds vandaag alles over wiebeltanden, tandenpoetsen en de tandarts. Drie eindexamenkandidaten van de opleiding tandartsassistente kwamen een preventie les geven.

Door middel van een grote afbeelding van een tandartspraktijk legden zij de kinderen uit waar alles voor dient. Waarom hangt er een grote lamp boven de stoel? Hoe zet de tandarts de stoel omlaag? Waarom heb ik wiebeltanden? Ook was Elmo de aap erbij en samen met de assistentes leerde hij de enthousiaste kinderen met een liedje hoe je het best alle tanden en kiezen kunt poetsen.

‘Naast gezonde voeding vinden wij het belangrijk onze leerlingen dingen over het lichaam te leren’, aldus de locatieleider Erica Coppens. Alle kinderen van groep 4 kregen een tandenborstel, tandenpasta en een kaartje met poetsinstructies mee naar huis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren