Presentatie voorlopig ontwerp sportzaal Heemraadsweide

Op dinsdagavond 24 juni a.s. zal in buurtcentrum Feniks het voorlopige ontwerp voor de nieuwe sportzaal in Batau noord worden gepresenteerd. Deze nieuwe sportzaal moet de oude zaal van De Baten, welke eind 2002 geheel afbrandde, vervangen. Omdat op de oude locatie geen herbouw kon plaatsvinden, is de gemeente op zoek gegaan naar een andere plek. Daartoe werd het groengebied aan de Heemraadsweide gekozen.

Omwonenden en toekomstige gebruikers van de sportzaal konden vorig jaar juni hun voorkeur uitspreken voor één van de schetsontwerpen die door drie, daartoe uitgenodigde architectenbureaus werden gepresenteerd. De voorkeur ging naar het ontwerp van architectenbureau `Nieuwe Ruimte´uit Utrecht.

Een projectgroep bestaande uit vertegenwoordigers van de sportraad, het onderwijs en de gemeente Nieuwegein heeft zich over het gekozen schetsontwerp gebogen. Aan de hand van de opmerkingen die deze avond werden gemaakt alsmede een aantal criteria zoals beeldkwaliteit, stedenbouwkundige inpasbaarheid, beheersaspecten en functionaliteit kozen ook zij voor dit ontwerp. Burgemeester en wethouders namen dit advies over.

De architect heeft nu een en ander uitgewerkt tot een voorlopig ontwerp waarin nog een aantal eisen zijn meegenomen zoals onder andere duurzaam materiaalgebruik, vandalismegevoeligheid en functionaliteit.

Dit voorlopige ontwerp zal komende dinsdag van 19.30 uur tot ca. 21.00 uur aan betrokkenen en belangstellenden worden gepresenteerd in buurtcentrum Feniks, Nedereindseweg 401, Nieuwegein. Wethouder Carla Curvers zal de avond openen waarna architect Frans Brakkee het voorlopige ontwerp van de sportzaal zal presenteren. Na afloop van deze presentatie bestaat er gelegenheid tot het stellen van vragen en het geven van reacties. Om ca. 21.00 uur sluit mevrouw Curvers de avond af.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk