Prentbriefkaart van de week

Naast het nieuws vindt u op De Digitale Stad Nieuwegein ook veel informatie over het heden en het verleden van de dorpen Jutphaas en Vreeswijk. Kijk eens naar de rubriek: Toen & Nu of De Oude PEN en de Prentbriefkaart van de week. Deze week de Dorpsstraat in Vreeswijk gezien vanuit het zuiden omstreeks 1935.

Het belang van de prentbriefkaart voor de historische wetenschap is lange tijd door de archiefbeherende instanties onderschat. Toch zijn het juist de prentbriefkaarten, die ons een aardig beeld geven van de veranderingen in onze samenleving.

De kaart komt uit ongeveer 1935. Uitgever was A.V.A. (A. Vigevano uit Amsterdam) De drukker is onbekend maar gedrukt in zwart/wit als fotoglanskaart. Midden op de achtergrond van de kaart staat de toren van de St. Barbarakerk. Uiterst links de sigarenwinkel van J.A. van Leusden. Rechts de opslagplaats van één van de Vreeswijkse zand- en grindbedrijven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren