Prentbriefkaart van de week

Naast het nieuws vindt u op De Digitale Stad Nieuwegein ook veel informatie over het heden en het verleden van de dorpen Jutphaas en Vreeswijk. Een tijdje geleden al kregen we een ansichtkaart binnen van Jaap Boersema met enkele foto’s van het leven in en rond de sluis in Vreeswijk. Op de ansichtkaart zien we de Koninginnensluis zoals toen zo omschreven. De kaart komt uit begin 1900 met gezicht uit het zuiden.

Het belang van de prentbriefkaart voor de historische wetenschap is lange tijd door de archiefbeherende instanties onderschat. Toch zijn het juist de prentbriefkaarten, die ons een aardig beeld geven van de veranderingen in onze samenleving.

Jaap Boersema over de kaart: ‘Het is 1900. We schutten in deze speciale aflevering van de rubriek ‘Prentbriefkaart van de week’ naar buiten. Het is relatief rustig. Achterin wat klassieke schepen, waaronder een Overijsselse praam met turf. Voor datering wordt steeds naar de bomen langs de Handelskade gekeken….moeten dus nog geplant worden.’ artikel47671-135.4_koninginnensluis-1960

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk