Praten over Wisselgeld bij wijkplatforms

Wethouder Bert Lubbinge bezoekt alle wijkplatforms om inwoners te informeren over de voortgang van het Project Wisselgeld. De wijkplatforms Batau Noord en Hoogzandveld & Lekboulevard hebben in de afgelopen maand september de wethouder op bezoek gehad.

Het project Wisselgeld is in 2009 van start gegaan. Wisselgeld is gericht op de aanpak en begeleiding van gezinnen die met veel problemen kampen en een Roma achtergrond hebben. Het project draait om de inzet van twee intermediairs (gezinsbegeleiders). Zij leggen contact met de gezinnen en professionele instellingen en maken afspraken met gezinsleden, onder perspectief van zorg en dwang. Wisselgeld hanteert één aanpak en één regie zodat instanties allemaal op een gelijke en consequente manier met elkaar samenwerken om de ingewikkelde en hardnekkige problemen binnen een deel van de Roma gezinnen aan te pakken.

Hoogzandveld & Lekboulevard: In het wijkplatform was er veel belangstelling voor Wisselgeld. De meeste vragen werden gesteld over de kosten, de omvang, de lengte van het project en werkloosheid binnen de Wisselgeld gezinnen.

Over de kosten vertelde de wethouder dat in de laatste drie jaar de gemeente een bedrag van € 1.128.00,00 heeft uitgegeven aan de versterking van twee gemeentelijke vakafdelingen en de inzet van een projectleider en twee intermediairs. De Roma-gezinnen hebben geen gelden ontvangen. Daarnaast gaf hij aan dat de aanpak van dergelijke problemen een langdurig traject is. Er worden resultaten geboekt, kinderen gaan naar school, overlast is sterk verminderd en er wordt gewerkt aan schuldhulpverlening en vermindering van uitkeringsafhankelijkheid.

Wethouder Lubbinge: “Deze resultaten eisen een voortdurende inspanning, als we geen vervolg geven aan het project dan betekent dat terugval en dat is niet acceptabel. Ik sta voor het recht van het kind op onderwijs.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk