Praat mee over afwegingscriteria voor het winnen van aardwarmte tijdens Avond van de Raad op 7 januari

Op donderdag 7 januari 2021 is er weer een digitale Avond van de Raad. Publiek kan helaas niet worden toelaten, online is iedereen van harte welkom om live mee te kijken. De volgende onderwerpen staan onder andere op de agenda:

Raadzaal: Inspraakronde (20.00 uur)
Heb je een onderwerp of thema wat niet op de agenda staat maar wat je wel graag onder de aandacht brengt van de gemeenteraad? Dan is de inspraakronde hiervoor goed gebruiken. Inspreken kan door aan je uiterlijk 24 uur van tevoren te melden via de griffie@nieuwegein.nl.

Raadsvoorbereidend: Afwegingscriteria voor het winnen van aardwarmte met meesprekers (20.15 uur)
Dit onderwerp wordt over twee sessies verdeeld. Deze eerste sessie is specifiek gericht op het politieke debat met meesprekers. Op 14 januari is de tweede sessie, gericht op het onderlinge politieke debat met de fracties. Meespreken is alleen in de eerste sessie mogelijk. 
Nieuwegein wil in 2040 energieneutraal zijn. Om dat te verwezenlijken, is het noodzakelijk om duurzame energiebronnen in te zetten.

Warmtebron Utrecht wil in Nieuwegein op zoek gaan naar een geschikte locatie om door middel van boren te onderzoeken of uit diepe aardlagen warm water kan worden opgepompt om de stadsverwarming van warmte te voorzien. Bij een positieve uitkomst kan aardwarmte een duurzame vervanging worden van aardgas als warmte bron voor de stadsverwarming. Om de locatie toe te wijzen en vervolgens het aardwarmteproject te realiseren, vraagt om een zorgvuldig en stapsgewijs afwegingsproces. De afwegingscriteria zijn ondersteunend voor de draagvlakvorming bij omwonenden en andere belanghebbenden. Het college legt de afwegingscriteria voor het winnen van aardwarmte nu ter besluitvorming voor aan de gemeenteraad.

• Te bekijken via www.nieuwegeinseraad.live/stream1

Zaal 008: Intermezzo: Steun SV Geinoord voor eenzame ouderen (20.00 uur)
Raadsvoorbereidend: Stichtse Groenlanden Ontwerp uitgangspunten begroting 2022 (21.20 uur)
Het college vraagt de gemeenteraad een zienswijze in te dienen op de uitgangspunten begroting 2022 van het Recreatieschap de Stichtse Groenlanden. Deze luidt dat aangedrongen wordt op een veranderingsproces om in de toekomst op een juiste manier de regionale recreatiegebieden te beheren.

• Te bekijken via www.nieuwegeinseraad.live/stream2

Meespreken bij afwegingscriteria voor het winnen van aardwarmte of Stichtse Groenlanden? Wil je meespreken bij één van deze onderwerpen? Aanmelden kan tot uiterlijk 24 uur van tevoren via griffie@nieuwegein.nl. De griffie zorgt dan voor deelname aan de vergadering.

Tot slot
Klik hier voor de volledige agenda en alle vergaderstukken van de Raadzaal.

Klik hier voor de volledige agenda en alle vergaderstukken van Zaal 008.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!