Pouwel van de Siepkamp volgt Mladen Acinger op als raadslid GroenLinks

Mladen Acinger, sinds 2018 raadslid voor GroenLinks in de Nieuwegeinse gemeenteraad, stopt in juni met het raadslidmaatschap omdat hij met zijn gezin naar gemeente Hilversum gaat verhuizen.

In zijn ontslagbrief aan de burgermeester Frans Backhuijs vertelt hij: “Het gaat me aan het hart dat ik afscheid moet nemen van de gemeenteraad. Ik vond het een grote eer bij te mogen dragen aan onze prachtige stad. Ik ben zeer dankbaar voor de samenwerking in de raad, we vonden elkaar misschien niet altijd op de inhoud, wel vonden we elkaar altijd in onze liefde voor de stad. Mijn liefde voor Nieuwegein is de afgelopen periode alleen maar groter geworden.” In zijn brief bedankt Mladen zijn collega-raadsleden en de leden van het college voor een fijne samenwerking, maar bovenal ook de inwoners van Nieuwegein voor hun vertrouwen.

Mladen wordt in de GroenLinks fractie opgevolgd door Pouwel van de Siepkamp. Pouwel is sinds 1970 actief in de zorg voor mensen met een beperking en in de ouderenzorg. Als vader van twee zonen met een verstandelijke beperking is hij sinds jaar en dag landelijk actief in de belangenbehartiging voor mensen met een verstandelijke beperking en autisme. Zijn politieke activiteiten zijn begonnen in 1975 bij één van de voorlopers van GroenLinks, vooral op het terrein van zorg.

Pouwel vertelt: “Belangrijke waarden voor mij, zowel in mijn privéleven als in mijn werk en in de politiek, is dat iedereen zich verbonden moet kunnen voelen in een voor hem/haar veilige en zorgzame samenleving. Vanuit die verbondenheid komt als vanzelf de behoefte van mensen om ook iets voor anderen te kunnen beteken. Politiek betekent dit onder andere dat ik me extra in wil zetten voor mensen voor wie het moeilijk is de aansluiting met de samenleving te ervaren als gevolg van hun sociaaleconomische positie, culturele achtergrond of een eventuele beperking.”

De GroenLinks fractie en het bestuur zijn trots op wat ze samen met Mladen voor de stad Nieuwegein hebben bereikt, en zijn hem dankbaar voor zijn betrokkenheid en inzet. Ze zijn zeer verheugd om in Pouwel een gedegen opvolger te hebben gevonden en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking in de fractie en de raad. Pouwel van de Siepkamp zal tijdens de raadsvergadering van 28 mei 2020 of in de uitloop daarvan (op 2 of 4 juni), geïnstalleerd worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren