PostNL-personeel heeft gestaakt in Nieuwegein

Medewerkers van PostNL hebben vanochtend gestaakt bij het sorteercentrum in Nieuwegein. Van 07.30 tot 9.00 uur hebben de medewerkers het werk neergelegd. Reden voor de staking is de invoering van de zogenoemde combibundel. Dit houdt in dat bezorgers voortaan zelf post op straat gaan sorteren, waar dat nu nog wordt gedaan door postvoorbereiders in de sorteercentra.

“De invoering betekent het verlies van minimaal vijfhonderd banen in de sorteercentra én een verslechtering van de arbeidsvoorwaarden van de postbezorgers”, zegt Ger Deleij van vakbond FNV. “We hebben PostNL een ultimatum gesteld, maar daar hebben ze geen gehoor aan gegeven. Dan komen wij met grof geschut.” Volgens Deleij wordt het personeel onder druk gezet en geïntimideerd om toch door te werken.

Door de staking komt de post vandaag later, maar het is niet de eerste intentie om mensen de dupe te laten worden, stelt de vakbond. “We willen PostNL laten zien dat we het niet eens zijn met de comibundel. Deze maatregel is voor ons onbespreekbaar. Het samenvoegen van twee bundels is hartstikke gevaarlijk. Bijvoorbeeld omdat een postbode dan een losliggende steen niet ziet liggen en nekklachten kan krijgen van het sorteren op straat.”

Eerder hielden PostNL-medewerkers al acties in Amsterdam en Den Bosch, vandaag dus in Nieuwegein. Ze zeggen pas te willen stoppen met actievoeren als het bedrijf de combibundel terugdraait. Op 20 september komt er een landelijke staking als er niets verandert.

Bron: Onze samenwerkingspartner RTV Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk