PostNL opent op Het Klooster grootste pakkettensorteercentrum

PostNL nam maandag 18 september zijn pakkettensorteer- en distributiecentrum op bedrijvenpark Het Klooster in gebruik. Wethouder Johan Gadella en Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten & Logistiek, knipten tijdens een feestelijke opening samen het lint door. Het pand in Nieuwegein van 9.400 m2 is het grootste pakkettensorteercentrum van PostNL tot nu toe. Het gebouw heeft het BREAAM­certificaat ‘Excellent’ doordat onder meer is geïnvesteerd in de meest duurzame materialen, de plaatsing van zonnepanelen en warmteterugwin­installaties.

Centrale ligging
Elk jaar worden er in Nederland meer pakketten verstuurd. Zo bezorgde PostNL vorig jaar 177 miljoen pakketten, 13% meer dan het voorgaande jaar. De centrale ligging draagt bij aan de landelijke dekking om zeven dagen per week overal in Nederland pakketten te kunnen bezorgen. ‘Vanuit Nieuwegein bezorgen we aan consumenten, bedrijven, groothandels, ziekenhuizen en apotheken in heel Nederland. We bedienen daarmee een groot deel van online markt’, aldus Liesbeth Kaashoek.

Werk voor 450 mensen
Wethouder Johan Gadella van Economische Zaken: ‘De komst van PostNL naar bedrijvenpark Het Klooster betekent werkgelegenheid voor 450 mensen in onze regio. Het Klooster biedt ondernemers uitstekende bereikbaarheid in het midden van het land en volop groeimogelijkheden. De investering in dit duurzame pand past in onze ambitie voor het bedrijvenpark.’

Bedrijvenpark Het Klooster
Bedrijvenpark Het Klooster is gelegen in de driehoek van de autosnelwegen A2, A12 en A27. Er is ruimte voor allerlei soorten bedrijven, variërend van MKB tot transport-, logistiek- en distributiebedrijven. De gemeente geeft op bedrijvenpark Het Klooster nog 24 hectare aan kavels uit.

Foto Ondernemen Nieuwegein: Wethouder Johan Gadella opent samen met Liesbeth Kaashoek van PostNL de vestiging

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren