Portret van de Week: ‘Wie is daar spiritueel bezig in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Ivonne Veldscholten.

Arend Bloemink: ‘Wanneer ik het Portret van deze Week in haar woning annex praktijkruimte ontmoet, zeg ik haar dat ik, nadat ik haar antwoorden op de vijf (altijd dezelfde) vragen had gelezen, verrast was door haar antwoord op de eerste vraag. Ik meende daarin een aardige tegenstrijdigheid te zien tussen haar spirituele inspanningen en het lekker met haar handen in de aarde bezig te zijn… Het Portret reageert vervolgens met ‘Waarom?’. Waarna er een oprecht vraag-en-antwoordspel ontstaat. Ik vraag veel. Ivonne, want zij is het Portret, antwoordt, legt uit, reageert. Een interessante ontmoeting!’

Maak middels de antwoorden die Ivonne Veldscholten op de vijf (altijd dezelfde) vragen geeft nader kennis met haar, met haar verschillende werkzaamheden en met haar mening over Nieuwegein.

Wie ben je?
Ik ben Ivonne Veldscholten, 52 jaar, moeder van 2 zoons van 21 en 19 jaar.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk 2 dagen in de week in mijn eigen spirituele praktijk en 3 dagen in de week als winkelmedewerker bij Ekoplaza. Daarnaast ben ik voorzitter bij het Netwerk voor Alternatieve Geneeswijzen Nieuwegein en organiseer ik spirituele evenementen met een vriendin en collega bij Centrum Earth and Spirit. Aan mijn tijd als vrijwilliger bij de Algemene Hulpdienst Nieuwegein heb ik nog een contact overgehouden bij wie ik nog steeds eens in de paar weken in de tuin help, lekker met mijn handen in de aarde. Dat heb ik niet op mijn bovenwoning.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein?
Al bijna 20 jaar, sinds januari 1998.

Wat vind je van Nieuwegein?
Nieuwegein vind ik wat vlak. Het heeft niet echt uitstraling, misschien omdat het ook nog een vrij jonge stad is en nog aan het uitvinden is wat voor identiteit het zich wil aanmeten of waar het zich het beste bij voelt, heel anders dan steden die al honderden jaren bestaan. Het ligt centraal in het land, dat is wel prettig, een fijne uitvalsbasis.

Wat kan er beter in Nieuwegein?
Dat is een moeilijke vraag. Ik heb niet zo heel veel binding met de stad zelf. De verbindingen die ik ervaar, zijn eerder met mensen dan met plekken of dingen. Dan is de plek minder belangrijk en let je ook minder op op wat er anders of beter kan.

Wat ik wel jammer vind, is dat er toch met grote regelmaat struiken worden gekortwiekt in zowel grote als kleine groenstroken. Nieuwegein is ruim opgezet, waar veel plek voor groen was ingeruimd. Met dat kortwieken blijft het wel ruim, maar wordt het ook kaal.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk