Portret van de week: ‘Wie is daar haptotherapeut in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Patricia Peersman.

Arend Bloemink: ‘De deur zwaait open. Een paar sprankelende ogen kijken me vriendelijk aan. Een ferme handdruk.’

‘Arend’.

‘Patricia’.

‘Ik stap binnen. Na, op prettige wijze, wederzijds wat kennis te hebben gemaakt, vraagt Patricia me waar ik haar wil portretteren. In de kamer? Aan tafel? Buiten misschien? Het wordt buiten. Het weer is prima. Patricia positioneert zich op de rand van een plantenbak en al pratend komen de foto’s tot stand. Daarbij is het grappig dat Patricia met haar hele gezicht denkt en praat. En dat levert dan weer zóveel expressieve foto’s op… ik kan maar moeilijk kiezen. Daarom hierbij de vijf foto’s die Patricia heeft uitgekozen.’

Maak middels de antwoorden hieronder die Patricia Peersman geeft op de vijf (altijd dezelfde) vragen kennis met haar en haar werk als haptotherapeut.

Wie ben je?
Ik ben Patricia Peersman 44 jaar en ik woon met mijn man Ben in Zuilenstein. Ik houd erg van dansen en ben graag aan het golfsurfen, of snowboarden. Thuis vind ik het heerlijk om te lezen, zowel romans als vakliteratuur. Ik ben erg nieuwsgierig en geïnteresseerd in alles wat ons als mensen beweegt.

Wat doe je in het dagelijks leven?
ik werk als haptotherapeute in Nieuwegein en IJsselstein, Via de fysiotherapie ben ik in aanraking gekomen met de haptotherapie en daar ligt nu mijn passie. Met de haptotherapie kan ik mensen weer in contact brengen met hun lichaam. Ik werk vooral met mensen met paniek en angststoornissen of met hoogevoeligheid. En met mensen die een lichamelijk of psychisch trauma hebben meegemaakt. Bij deze laatste groep werk ik vaak naast of na de psycholoog die hen helpt het trauma te verwerken. Ik help hen om weer vertrouwen in hun lichaam en daarmee in zichzelf te krijgen. Het is supermooi om te zien hoe mensen weer opbloeien en zelfverzekerd de wereld tegemoet treden.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein?
ik ben in 1998 van Den Haag naar Nieuwegein verhuisd, omdat mijn man toen een vaste baan in het Antonius ziekenhuis kreeg aangeboden. In 2006 hebben we een huis gekocht, maar een paar straten van ons eerste huurhuis vandaan en daar wonen we met veel plezier.

Wat vind je van Nieuwegein?
Ik moest, toen ik hier net kwam wonen, wel wennen. Ik was nog erg op Utrecht gericht om naar de stad te gaan. Inmiddels slaag ik bijna altijd wel op City Plaza, zeker wat betreft kleding. En ik dans ook al weer jaren in de Kom, het voelt toch wel bijzonder om dansles te hebben in een theater.

Wat kan er beter in Nieuwegein?
Ik ben blij dat er met de Toko en de versmarkt wat gespecialiseerde winkels zijn bijgekomen, maar dat mag van mij nog wel meer. We gaan ook niet zo vaak uit eten of stappen op Cityplaza, want daar missen we toch nog wel wat gezelligheid. Hoewel Vreeswijk dan altijd nog een leuk alternatief is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren