Portret van de week: ‘Wie is daar astroloog en energetisch therapeut in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Hannie Fassotte.

Arend Bloemink: ‘Wanneer de voordeur op mijn aanbellen geopend wordt, staat daar het Portret van deze Week. Enigszins afstandelijk kijkt ze me onderzoekend aan. Alsof ze me probeert te ‘lezen’. Als dan de voordeur achter me in het slot valt, vraagt ze me of we misschien eerst even naar de woonkamer gaan… De manier van vragen laat me weten dat zij voor wat de fotolocatie betreft een ánder idee heeft. En dat is uitstekend, ik fotografeer iemand het liefst dáár waar hij of zij zich het lekkerst voelt. In dit geval, zo geeft Hannie aan, is dat haar werkkamer. Dús, op naar de eerste verdieping.’

‘Zittend aan de tafel verstoort het klikken van de camera aanvankelijk Hannie’s concentratie. Maar voor ze het in de gaten heeft, merkt ze het klikken nauwelijks nog op. Ze vertelt honderduit. Over haar werkzaamheden. Hoe ze daartoe is gekomen. Wat haar daarin vreugde brengt. Maar ook luistert ze intens naar mij. Het zal duidelijk zijn, het was een aangenaam half uurtje. De foto’s spreken (ook wat dat betreft) voor zich!’

Maak middels de antwoorden die Hannie Fassotte op de vijf (altijd dezelfde) vragen geeft nader kennis met haar, met haar interesses en werkzaamheden en met haar mening over Nieuwegein.

Wie ben je?
Ik ben Hannie Fassotte, getrouwd met Paul Passage en wij wonen in Nieuwegein-Zuid. We hebben drie volwassen zonen.

Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven ben ik astroloog en energetisch therapeut in mijn praktijk Mariposa-alternatief. Ik begeleid mensen in hun ontwikkeling en maak ze hiervan -onder andere- bewust door middel van een persoonlijke horoscoop. Als je je bewust wordt van jezelf -en waarom je de dingen doet zoals je ze doet- kun je betere keuzes maken, is mijn ervaring. Verder schilder, fotografeer en handwerk ik veel. Ik wandel en fiets heel graag door Nieuwegein. Maar een van mijn grote passies is toch wel stijldansen in de Topklasse met mijn man bij De Rijk Dansschool in Nieuwegein-Zuid. Dit doen we nu al vanaf 2010, we blijven op deze manier fit, maken nieuwe vrienden en hebben er veel plezier in. Mijn man maakt elke week dansverslagjes op Facebook, die veel gelezen worden.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein?
Wij wonen al 21 jaar in Nieuwegein. Daarvóór hebben wij altijd in Limburg gewoond, waar ik als verpleegkundige heb gewerkt. Ik kreeg een leuke baan bij het Persoonsgebonden Budget in Utrecht en daarom verhuisden wij naar Nieuwegein. Hier hebben wij onze kinderen grootgebracht en ben ik mijn praktijk gestart.

Wat vind je van Nieuwegein?
Ik vind Nieuwegein nog steeds een echte groeistad, er verandert veel. Het centrum wordt alsmaar mooier, vooral de Markt is erg gezellig geworden met al die terrasjes en met -niet te vergeten- een echte en blijvende biologische winkel. Voorheen fietsten wij voor onze biologische boodschappen telkens naar Utrecht, dus hier zijn we wel blij mee. Het is een mooie stad geworden.

Ons winkelcentrum in Nieuwegein Zuid is ook onlangs vernieuwd en uitgebreid, ik kom er graag en vaak. Maar Nieuwegein kent ook heel mooie natuurgebieden. Zo fiets ik graag in het park Oudegein en in de parkgedeelten langs de A2 naar Galecop. En langs het Fort Jutphaas met zijn prachtige stukken bos en water. Ook wandel ik graag in authentiek Vreeswijk en langs de Lek. En het stukje bij de Beatrixsluizen sla ik ook niet graag over. Er wordt daar nu druk gebouwd en het was interessant om te kijken naar de verplaatsing van de kazematten van de Hollandse Waterlinie. Het zijn allemaal unieke stukjes Nieuwegein die de moeite waard zijn.

Wat kan er beter in Nieuwegein?
Nog meer natuur! Van mij mogen er veel meer bomen en struiken geplant worden. De laatste jaren is er veel ‘ontbost’ en is er niet veel of te eenvormig voor teruggekomen. Ook mag er wel wat meer aandacht aan nieuwe fietspaden worden besteed, die zijn er volgens mij te weinig. Nieuwegein is nu nog te veel een autostad.

One thought on “Portret van de week: ‘Wie is daar astroloog en energetisch therapeut in Nieuwegein’

  1. Goed gesproken Hannie, te veel meters worden er opgeofferd aan het bebouwen van te veel vierkante meters

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren