Portret van de week: ‘Wie bekommert zich daar om Nieuwegein?’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Rinus van Vliet.

Arend Bloemink: ‘Zo. De voordeur zwaait open en daar stáát hij. Een forse kerel. Zo iemand die je niet snel over het hoofd ziet. Zo iemand die er ís. ‘Zozo, een gróte man’, is zo ongeveer het eerste wat ik zeg nadat we ons aan elkaar hebben voorgesteld. ’Tja,’ zegt het Portret, ’tja, dat biedt voor- en nadelen…’.

‘Eén van de nadelen is’, zo vervolgt hij, ‘dat is dat ik nogal eens mijn hoofd stoot…’.

‘In het geanimeerde gesprek dat volgt en waarin ik het Portret fotografeer, blijkt dat het stoten van zijn hoofd zowel letterlijk als ook figuurlijk kan worden uitgelegd. Letterlijk, dat is duidelijk. Figuurlijk stoot het Portret zijn hoofd nogal eens, wanneer hij als buurtvertegenwoordiger, bij de gemeente zaken gedaan probeert te krijgen. Maar Rinus, zo heet ons Portret, laat zich niet zo makkelijk aan de kant zetten. Figuurlijk noch letterlijk, zodat hij met enige regelmaat buurtverbeterende zaken voor elkaar weet te krijgen. En dat valt op, bijvoorbeeld binnen de Nieuwegeinse politiek… Zodat Rinus wellicht bij de verkiezingen voor de gemeenteraad dadelijk… Wie weet…’

Maak middels de antwoorden die Rinus van Vliet op de vijf (altijd dezelfde) vragen geeft nader met hem kennis, met zijn inzet voor en zijn mening over Nieuwegein.

Wie ben je?
Rinus van Vliet. Getrouwd met Corrie van Leeuwen, we hebben twee zoons, twee schoondochters en drie kleinkinderen met drie honden en daar genieten we van.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben sinds juli 2016 met vroegpensioen gegaan. We houden van reizen met onze camper en verder zijn we druk met de gemeente Nieuwegein om onze buurt leefbaar te houden en ook voor de toekomst waar we nog wel wat jaren vrees ik mee bezig zijn. Via de voordeur in City mogen we wel op de 6e plaats staan qua schoonste binnenstad van Nederland maar via de achterdeur moet je niet komen want daar moet nog veel gebeuren om een voldoende te halen.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein?
Na 62 jaar in Maarssen gewoond te hebben, zijn we in 2015 verhuisd naar Nieuwegein. Dus we wonen nu twee jaar in Nieuwegein maar de buurt kennen we al 15 jaar omdat we op de dansschool de Rijk zaten en een van onze zoons woont ook in Nieuwegein, dus Nieuwegein was voor ons niet vreemd.

Wat vind je van Nieuwegein?
We zochten een plek om te wonen dicht bij een winkelcentrum en goede infrastructuur, qua openbaar vervoer en centraal ligt in Nederland. Dicht bij snelwegen en grote steden. Vandaar deze keuze waar we nu prettig wonen. Verder staat Nieuwegein nog wel voor een uitdaging wat betreft de veiligheid, het verkeer met name voor voetgangers en fietsers. Laten we de criminaliteit ook niet vergeten.

Wat kan er beter in Nieuwegein?
Als het gemeentebestuur van Nieuwegein beter naar zijn inwoners luistert en beter van te voren informeert over wat hun plannen zijn, wat nu zeker niet gebeurd maar altijd achteraf, bespaart dat de gemeente een hoop geld en het is uiteindelijk ons gemeenschapsgeld!

Verder kan de gemeente Nieuwegein nog wel een slag slaan als het gaat om veiligheid en prettig wonen voor iedereen. Wat ik de laatste tijd regelmatig hoor is dat de politie onderbemand is, dus veel niet te noemen zaken gedoogd worden. Juist die zaken zijn van groot belang om aan te pakken want daar begint het probleem!

One thought on “Portret van de week: ‘Wie bekommert zich daar om Nieuwegein?’

  1. kobus

    Beetje vreemd iemand die hier net woont, zoiets verteld en nog zo heel weinig van de gemeente nieuwegein afweet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren