Portret van de week: ‘Wie organiseren daar een prachtig Sinterklaasfeest in Nieuwegein?’

Op De Digitale Stad Nieuwegein en in De Digitale Nieuwegeiner hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt, ligt of fotografeert?

Arend Bloemink: ‘Zaterdagmorgen. Wanneer ik op pad ga, ik ga lopend -want dichtbij- naar het dubbelportret, is het gelukkig even droog. Op mijn aanbellen zwaait de voordeur open en word ik welkom geheten door Marcel, de ene helft van het te portretteren duo. Een vriendelijke, hartelijke en open blik.’

‘Binnengekomen komt Inge meteen aangelopen. Even vriendelijk. Even hartelijk. Een mooi duo. Omdat er niet al te veel tijd is, sla ik de aangeboden koffie even af. Na wat heen en weer gepraat besluiten we aan tafel de foto’s te gaan maken. Uitgebreid vertellen beiden over hun initiatief. Het initiatief dat bedacht werd door Inge en waarvan vervolgens Marcel de invulling en de realisatie op zich nam (wat komt me dat eigenlijk bekend voor…). Terwijl de camera zijn werk doet, leer ik steeds meer over hun gezamenlijk initiatief dat dadelijk heel veel kinderen blij gaat maken.’

Enfin, lees in de antwoorden van dit Dubbel Portret, wat zij bedachten gaan doen voor Nieuwegeinse kinderen van gezinnen waar men het niet breed heeft.

Wie zijn jullie?
Wij zijn Marcel van Haarlem en Inge de Birk, respectievelijk 38 en 33 jaar oud. Beide zijn we geboren en getogen in Nieuwegein in de wijk Huis de Geer waar onze liefde voor elkaar 14 jaar geleden is begonnen. Inmiddels zijn we trotse ouders van een dochter van 12 genaamd Chelsey en een zoon van 11 genaamd Daley. Naast de reguliere taken des levens vinden we het belangrijk om ons steentje bij te dragen in een samenleving die steeds verder verhard. Er is niet mooiers en niets geeft een betere voldoening dan andere te kunnen helpen, want samen sta je sterk en eendracht maakt machtig zong ooit een fameus zanger.

Wat doen jullie in het dagelijks leven?
Marcel: ik ben operationeel directeur van Otri BV, moedermaatschappij van Jako, Yelloo en Matemco.

Onze bedrijven zijn werkzaam in de bouwsector waarbij onze focus ligt op de engineering, verhuur en (de)montage van o.a. steigermateriaal, ondersteuningsconstructies, bekistingen, bouwliften en hangbruggen. Daarnaast hebben we ook een verkooptak welke alles verkoopt wat benodigd is rondom de bouwplaats. Gezamenlijk zijn we “de duurzame ondersteunende partner tijdens de (ruw)bouw & renovatie” waarbij onze focus ligt op het ontzorgen van onze klanten. Een one stop shop van engineering tot demontage. Naast mijn werkzaamheden bij Otri BV fungeer ik ook nog twee avonden en een ochtend in de week als jeugdtrainer bij JSV. De club waar het vroeger allemaal voor mij begon is inmiddels de club van onze zoon geworden, heerlijk om met die jongen gasten een balletje te trappen en ze naast het plezier ook te ontwikkelen.

Inge: helaas laat mijn lichamelijke toestand het niet toe om een vaste baan aan te gaan en zorg ik voornamelijk voor de kinderen en probeer ik waar mogelijk vrijwilligerswerk uit te voeren.

Hoe lang wonen jullie al in Nieuwegein?
We wonen respectievelijk 38 en 33 jaar in Nieuwegein waarbij Marcel nog een kort uitstapje van circa 1,5 jaar heeft gemaakt naar Utrecht. Beide opgegroeid in de wijk Huis de Geer tot 2011 toen we onze woning aan de Saxofoonlaan in de wijk Zuilenstein zijn gaan betrekken. Medio 2017 zijn we beide naar Galecop verhuist waarin we vanuit twee huizen gezamenlijk de opvoeding voor onze kinderen voor onze rekening nemen.

Wat vinden jullie van Nieuwegein?
Nieuwegein is een fijne plek om te wonen en aangezien we er al zo lang wonen kennen we de goede en minder goede punten, maar geen enkele plek is perfect en overal is het wel wat. Het feit dat we hier al zo lang wonen en onze kinderen laten opgroeien zegt eigenlijk genoeg. Het is centraal gelegen wat vele werkgerelateerde voordelen oplevert en één van de groenste gemeente van de stad. Hoewel we er tevreden zijn blijft een toekomstige switch naar het buitenland nog altijd een mogelijkheid.

Wat kan er beter in Nieuwegein?
Nieuwegein is geen uitzondering op de regel voor wat betreft de vele landelijke problemen welke er momenteel aan de hand zijn. Wij vinden het bestrijden van armoede een zeer belangrijk onderdeel en daar proberen wij ook ons steentje aan bij te dragen. Daarnaast staat Nieuwegein al jarenlang erg hoog als het om criminaliteit gaat. Wij geloven in het begeleiden en ondersteunen van de jeugd welke uit kwetsbare gezinnen komen. Voor het overige wordt er weinig voor de jeugd georganiseerd in vergelijking met de tijd dat wij zelf jong waren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk