Portret van de week: ‘Wie is daar nu nog uitbater in De Lantaern?’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Wim in ‘t Veld.

Arend Bloemink: ‘Wanneer ik op het afgesproken moment, net na de kerst, De Lantaern aan de Utrechtsestraatweg 4 binnenloop, wordt ik al vanuit het kantoor hartelijk welkom geheten: ‘Ha Arend!’. Gastvrij en met uitgestrekte hand komt Wim me tegemoet. ‘Koffie?’’

‘We lopen samen verder het gebouw in en besluiten dan dat we Wim achter de bar, in de prachtig gedecoreerde grote zaal, gaan fotograferen. Wim verhaalt. Over zijn tijd in De Lantaern. Over hoe het wás én over hoe het, naar hij hoopt, zal gaan. Over het moment dat De Lantaern niet meer De Lantaern zal zijn zoals wij Nieuwegeiners die al heel lang kennen… ‘

Maak middels de antwoorden die Wim in ’t Veld op de vijf (altijd dezelfde) vragen geeft nader met hem, zijn plannen en met hoe hij denkt over Nieuwegein kennis.

Wie ben je?
Ik ben Wim in ’t Veld, geboren te Strijen (Strien) in de Hoeksewaard. Ik ben in 1987 in Nieuwegein komen wonen met mijn vrouw Diny en dochter Silvia en twee jaar later is hier mijn dochter Suzan geboren. Diny is in 2010 overleden en mijn beide dochters wonen nu met hun partner (gezin) in Nieuwegein en IJsselstein.

De eerste 12 jaar hebben wij boven de zaak aan de Utrechtsestraatweg 4 (De Lantaern) gewoond en zijn daarna verhuisd naar Galecop, waar ik nu nog steeds met veel plezier woon.

Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven ben ik horeca-ondernemer, zodoende ben ik ook naar Nieuwegein gekomen. Sinds 1987 exploiteren wij De Lantaern, een zalen-/partycentrum in het oude dorp Jutphaas.

Naast onze activiteiten in het pand exploiteren wij een partyboot, welke voor ons pand ligt aangemeerd. Tevens verzorgen wij catering voor elk soort feest op elk gewenste locatie, totaal verzorging van A tot Z. Na 1 juli zal het pand waarschijnlijk een andere invulling krijgen, gezien er plannen liggen voor appartementen.

Onder de naam Thema Office gaan wij door met de afdeling ‘designcatering’ en onze partyboot ‘De Jonckheer van Juphaas.’ Tevens zullen wij de boekingen en catering doen voor diverse andere locaties, een nieuw concept gericht op samenwerking.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein?
In 1987 hebben wij afscheid genomen van onze zaak in Krimpen a/d IJssel en zijn we verhuisd naar ons werk in Nieuwegein. Inmiddels wonen wij dus 32 jaar in Nieuwegein.

Wat vind je van Nieuwegein?
Een mooie gemeente waar alles op elk vlak te vinden is, maar helaas missen we de saamhorigheid om het tot één gezamenlijk succes te maken. Alle mooie en grote evenementen die door de jaren heen zijn opgezet, zijn mede daardoor helaas ten gronde gegaan.

Wat kan er beter in Nieuwegein?
Samenwerking op elk vlak!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren