Portret van de week: ‘Johan van Galen’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Johan van Galen.

Arend Bloemink: ‘Geinbeat. Het beatfestival van Nieuwegein. Ontstaan op het gras in de Parkhout. Reuzegezellig. Informeel. Gratis. Naar de City gebracht. Geen gras. Wel stenen. Later weer (meer) gras. En de eerste avond betalen. En alsof de weergoden het met die locatiekeuze niet eens waren, zat het weer ook nog eens niet mee… Dus werd Geinbeat vorig jaar vroegtijdig gestopt.’

‘Einde Geinbeat?’

‘Mooi niet! Het Portret van deze Week is een van de initiatiefnemers van Geinbeat en laat zich niet ‘zomaar’ Geinbeat afnemen. Daarom gaat Geinbeat dit jaar opnieuw naar buiten, naar het gras. Niet naar de Parkhout, Geinbeat heeft, net als meer festivallers, de Galecopperzoom ontdekt. Aan de rand van Nieuwegein, waar heel veel mogelijk is.’

‘Het was een genoegen om met Johan van gedachten te wisselen terwijl we aan het fotograferen waren. En straks ga ik vast ook enkele fijne momenten meemaken tijdens Geinbeat 2018 in de Galecopperzoom!’

Maak, middels de antwoorden die Johan van Galen geeft op de vijf (altijd dezelfde) vragen, nader met hem, met Geinbeat en met zijn mening over Nieuwegein kennis.

Wie ben je?
Ik ben Johan van Galen 65 jaar en ben na 48 jaar en 10 maanden hard werken aan het genieten van mijn vrijheid. Heerlijk dingen doen die je leuk vind en niets moet meer. Ik ben gehuwd en 2 zoons en ben opa van 6 kleinkinderen.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik probeer zoveel mogelijk leuke dingen te doen. Alles uit het leven proberen te halen. Genieten van de kleinkinderen. Ik vind het leuk om met muziek bezig te zijn, luisteren en zorgen dat mensen muziek kunnen maken. Ik ben vrijwilliger bij Geinbeat en de Kleineprijs van Nieuwegein waar we jonge beginnende bandjes een podium kunnen bieden.

Op dit moment zijn we bezig voor het nieuwe festival van 7 juli aanstaande de 24e editie van Geinbeat. Geinbeat terug naar het gras. Hierbij werk ik met veel plezier mee aan de facilitering de vrijwilligers organisatie en de Mas stage begeleiding. Zo zie je maar werken met jongeren houd je jong. Ook ben ik nog actief bezig met de Crowd-funding actie van Geinbeat. Waarmee we door middel van fondsenwerving een tent willen aanschaffen zodat we minder weersafhankelijk zijn.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein?
Ik woon sinds 1975 in Nieuwegein ben begonnen op de Sluyterslaan waar je toen vanaf de flat zo naar IJsselstein kon kijken. Later werd daar het stadshuis gebouwd en is dit inmiddels weer afgebroken en opnieuw gebouwd. Daarna heb ik 33 jaar met veel plezier op de Elandweide gewoond en nu op de Kafmolenweide.

Wat vind je van Nieuwegein?
Ik woon er met veel plezier maar het zou wat levendiger mogen. Als je bij voorbeeld s’avond vanuit Utrecht uit de bus stapt valt de stilte over je heen. Verder is het wel een compleet dorp alles is er.

Wat kan er beter in Nieuwegein?
De groenvoorziening Nieuwegein was eens een groene gemeente en daar betalen ze nu de rekening voor. Gevolg is dat snoeien met de botte bijl gebeurd. Een soort alles of niets beleid. Hier zou iets meer zorg op zijn plaats zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren