Portaal laat 69 woningen bouwen in project Doorslagzone in Nieuwegein

Sander Heinsman, Raad van Bestuur en Marlies Krol, directeur VGP tekenden vandaag de realisatieovereenkomst en koopovereenkomst van de grond met directievoorzitter dhr. Smit en ontwikkelaar Ebbe van Wijngaarden van Koopmans. Portaal laat 69 woningen bouwen in het project Doorslagzone. Eind 2023 is de verwachte start van de bouw. De oplevering zal in het najaar van 2025 zijn.

Heinsman: ‘We kunnen nu echt van start gaan en daadwerkelijk zorgen dat hier nieuwe duurzame woningen gebouwd worden. Er is in Nieuwegein grote vraag naar geschikte sociale huurwoningen. Door hier 69 woningen te realiseren, verlichten we de druk op de woningmarkt.’

De Doorslagzone ligt naast het gebouw van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), aan de Doorslag, voor het Stadshuis en Stadstheater en Kunstencentrum De KOM. Hier komen vier duurzame woongebouwen van verschillende hoogtes (70, 33, 55 en 36 meter hoog) met verschillende woningen en twee plekken voor horeca. In de woontoren naast het stadhuis van de gemeente Nieuwegein komen 69 sociale huurwoningen, variëren in oppervlakte van 48 tot 71 m2.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk