Populariteit Huawei aanzienlijk gedaald in Nieuwegein

Telefoonvergelijker Beste Deal heeft in samenwerking met Telefoon.nl onderzoek gedaan naar de merkvoorkeur van smartphonefabrikanten in verschillende plaatsen in Nederland. Daaruit is gebleken dat Huawei sinds kort maar liefst 40% minder populair is dan dezelfde periode vorig jaar. Meer mensen kiezen nu voor een Samsung en (veel) minder voor Huawei.

Deze gigantische daling heeft maar één oorzaak, namelijk het feit dat de Verenigde Staten Huawei op de zwarte lijst heeft gezet. Zodra de sancties zijn ingegaan mogen er vanuit Amerika geen zaken meer gedaan worden met de Chinese fabrikant. De telecomfabrikant zou mogelijk kunnen spioneren voor de Chinese geheime dienst. Ook zou Huawei volgens de president Amerikaanse handelssancties hebben geschonden tegen Iran.

19 augustus
De sancties vanuit Amerika zouden in gaan op maandag 19 augustus. Echter werden deze de dag ervoor door het Amerikaanse ministerie van Handel uitgesteld voor een periode van drie maanden. Persbureau Reuters meldt dat dit nodig is om ontwrichting van bestaande klanten te beperken.

Ondanks daling, nog steeds populair
In Nederland is Huawei de op twee na populairste smartphonefabrikant. En vooralsnog lijkt dit nog steeds het geval te zijn. Het gat tussen de nummer 4 en Huawei is nog te groot. Ook merken we dat de overstappers vooral naar Samsung lijken te gaan, waardoor er geen concurrenten dichterbij zijn gekomen. Deze trend zien we ook in Nieuwegein gebeuren.

Heb je net een Huawei gekocht? Geen probleem!
Vooralsnog is er geen reden om je zorgen te maken als je net een nieuwe Huawei telefoon hebt aangeschaft. Je kunt de komende tijd gewoon alle updates blijven ontvangen. Ook hoef je je geen zorgen te maken dat je apps niet meer op je Huawei Mate 20 Pro of Huawei P Smart Plus 2019 zullen werken. Alle apps blijven gewoon werken. Op de website van Huawei staat vermeldt dat alle telefoons die onlangs zijn verkocht en momenteel nog op voorraad zijn gewoon zullen worden voorzien van software- en beveiligingsupdates.

HarmonyOS
Als alternatief voor Google’s Android heeft Huawei een eigen besturingssysteem ontwikkeld die naar eigen zeggen vanaf vandaag al op alle toestellen kan worden uitgerold. Mocht het dus zover komen dat Android niet langer wordt ondersteund heeft Huawei zijn back-up plan al klaar liggen. Het bedrijf heeft sinds 2017 al gewerkt aan de software, maar hoopt er geen gebruik van te hoeven maken. Het besturingssysteem van Huawei heeft de naam HarmonyOS gekregen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren