Popkoor Amazing geeft concert in De Kom

Het Nieuwegeinse popkoor Amazing geeft op zaterdag 21 november om 20.15 uur en zondag 22 november om 14.30 uur een concert in De Kom met als titel ‘4 Amazing Elements.’ Het is een jubileumconcert, want het koor bestaat dit jaar 15 jaar. Kaarten zijn te koop voor 15 euro bij De Kom of via de website van het koor.

Het 80 leden tellende koor trotseert tijdens de concerten de vier elementen. De zangers en zangeressen nemen de bezoekers mee over land, door het water, naar hogere sferen en ze zetten de zaal in vuur en vlam. Ze zingen hedendaagse popmuziek en bekende klassiekers. Het koor wordt geleid door dirigent Peter van Lonkhuijsen. Het is niet alleen ‘live’zang maar het popkoor wordt ook begeleid door een live band.

Tijdens het concert wordt ook stil gestaan bij het 15-jarig bestaan. Op 8 maart 2000 werd het koor opgericht. Vier vriendinnen hadden het plan opgevat om een koor te beginnen. Na een oproep in de krant begon het koor met 130 leden. Het koor bestaat nu uit 80 leden.

Voorzitter Jurriaan Phaff: ‘’De samenstelling van het koor is natuurlijk in de afgelopen jaren veranderd. Toch zijn onze leden erg trouw. We hebben 27 leden die er al bij zijn vanaf het begin. Nu zijn we druk met de repetities voor de concerten. Want we zijn dan wel amateurs, maar we zijn zeker niet amateuristisch. We willen een topconcert neerzetten en ik heb er alle vertrouwen in dat dit ook dit keer weer gaat lukken!’’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk