Popi-analyse en Monrooy’s maagkramp

In het Utrechts Nieuwsblad verscheen een analyse over de financiële tegenwind in Nieuwegein.

Twee dingen vielen mij op. In de eerste plaats wordt de besluitvorming van de gemeenteraad verengt tot de vraag of er boomblaadjes geruimd worden in de herfst of niet in Nieuwegein. Jammer dat de analyse niet wat diepgravender is: het financiele probleem bestaat al langer. Niet voor niets werd “Nieuwegein Kiest” gelanceerd, nadat vanuit verschillende kanten in de raad (onder andere VSP, VVD, D’66 en PvdA) vanaf het begin van deze raadsperiode is betoogd dat het roer om moet.

Jammer ook, dat niet wordt gesignaleerd, dat binnen dit college steeds maar weer niet tot keuzen wordt gekomen en dit college in iedere financiële nota buldozert: de financiële problemen schuiven maar vooruit. In de raadszaal is al eens gezegd: Ook GroenLinks moet een keer echt kiezen!

Dat de gemeenteraad ingrijpt als het college met makkelijke oplossingen komt (maar nog steeds niet ECHT kiest) is logisch. Ook Nieuwegein moet geloofwaardig blijven en de aan de Galecoppers toegezegde dierenweide realiseren!

Als tenslotte in de analyse ontbreekt, dat de gemeenteraad met haar ingrijpen de wethouder tegemoet komt en voor verder voorkomende tegenvallers nog veel geld opzij zet, is de limit echt bereikt.

Dan krijgt niet alleen wethouder Monrooy maagkramp (want da’s het tweede wat in de UN-analyse opviel), maar grijpt ieder raadslid naar Rennie’s vanwege de manier waarop lezers op het verkeerde popi-been worden gezet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren